På ferie med tog til Østrig, Italien og Schweiz

Vi tør godt garantere at denne rejse til Østrig, Italien og Schweiz bliver en oplevelsesrejse du aldrig glemmer. På denne to uger lange interrail, kommer du både til at opleve bjerglandet Tyrol og de storslåede alper. Først byder Innsbruck dig velkommen med sine blomstrende dale og spejlblanke søer og senere fortsætter de maleriske alpelandskaber med at betage dig i den italienske by Bolzano i Sydtyrol. Herfra fortsætter turen med en smuk togrejse til Schweiz, hvor du bor i byen Lugano og oplever den blå gletchersø. Sidste stop på rejsen er Interlaken i Schweiz. Her vil du komme helt tæt på de fantastiske alper, blandt andet Jungfraujoch som også kaldes toppen af Europa.

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi. Du har ferie og ingenting du skal nå.

Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Hamborg hovedbanegård, hvor der er tid til at strække ben og få noget aftensmad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Ved aftenstid går du ombord på nattoget som fører dig direkte til rejsens første destination, Innsbruck.

Efter en god nats søvn i sovekupeens seng, banker den flinke konduktør på din dør og informere om at toget snart ankommer til destinationen. Der er tid til at spise lidt morgenmad i din kupé og snart triller toget ind på banegården i Innsbruck og du er ankommet til rejsens første destination.

Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem. Resten af dagen har du frit program til at se nærmere på Innbruck. Vi kan anbefale en gåtur gennem den gamle og kulturelle bydel, efterfulgt af en kop kaffe på det hyggelige torv på Maria-Theresien Strasse. Trænger du til frisk luft, er der en lang liste med fantastiske vandreruter fra byen.

Endnu en skøn dag fuld af oplevelser venter forude i Innsbruck. Tag kabelbanen direkte fra byen op til det højeste udkigspunkt i 2300 meters højde og bliv belønnet med en overdådig udsigt ud over Innsbruck. For de modige som virkelig vil have en oplevelse for livet i alperne, er der mulighed for at prøve paragliding og svæve som ørnene over alperne. Vi kan hjælpe med at arrangere oplevelsen for dig.

Har du mere lyst til at blive og hygge i byen, kan vi anbefale en tur til den lokale “Alpine Zoo”. Her kan du se dyr som har sin oprindelse i områdets natur. Med sine 750 meters højde, er der tale om den højeste beliggende Zoo i Europa og med en tur derop med Hungerburg bjergbanen, som er inkluderet i billetten, er det bestemt en oplevelse værd.

Efter morgenmaden har du et par timer til at se et par af de ting du ikke nåede dagen før. Slå et smut forbi Bergisel skihop stadion, eller tag en tur til Swarovski Kristallwelten park og kunstmuseum, som bestemt er et besøg værd.

Senere på dagen venter en flot togtur gennem det østrigske landskab og over den italienske grænse til endnu en fantastisk alpeby, Bolzano. Efter indkvartering på dit hotel har du frit program til at gøre hvad du har lyst til. I Bolzano by er der masser af aktiviteter og seværdigheder. Lad batterierne op med en bid mad på en af de mange hyggelige restauranter og cafeer på torvet, Piazza Walther, efterfulgt af en tur op til den smukke Santa Maria Magdalena kirke, hvorfra du bliver belønnet med en fantastisk udsigt. 

Endnu en spændende dag i Bolzano venter! I dag er der atter frit program, men vi kan anbefale at tage på udflugt til bjerget Renon/Ritten nord for Bolzano. Her kan du opleve de besynderlige jordpyramider som tårner op af jorden og udgør et meget specielt landskab. Turen op til dette unikke naturfænomen er en stor oplevelse i sig selv. Man tager kabelbanen op på Ritten til Soprabolzano/Oberbozen og derfra videre med et idylisk lille tog i langsom tempo op til Collalbo/Klobenstein. Det sidste stykke kan tilbagelægges til fod, før anstrengelserne belønnes med en fantastisk udsigt ud over jordpyramiderne. Har du lyst til at lave noget andet, er der rig mulighed for at tage på vintur i området eller besøge det lokale marked, Piazza delle Erbe som dagligt har åbent.

I folkemunde kaldes Bolzano også for ”indgangen til Dolomitterne” og med blot halvandens times kørsel fra Bolzano, kan du opleve denne særlige type klippe, som også kaldes ”de blege bjerge” pga. den specielle mineralske blanding, der giver klipperne et helt specielt lys, især ved solnedgang hvor farven går fra let lyserød til ildrød. Dolomitterne er på UNESCO’s verdensarvsliste og et must-see når man er på ferie i alperne.

I samme område finder man desuden små middelalderbyer, smuk natur og vandreruter i alle sværhedsgrader, både for børn, voksne og pensionister. Der går flere arrangerede busture fra Bolzano, men vi kan anbefale at leje en bil og køre selv, da det er både billigere og mere fleksibelt. Vi hjælper gerne med at leje en bil til din tur.

Tid til at sætte kurs mod nye egne! Der er afgang fra Bolzano banegård med et tidligt morgentog, som passerer flere smukke Italienske landskaber og byer. Efter to nemme skift i Verona og Milano er du fremme i Lugano ved eftermiddagstid. Velkommen til Schweiz – det tredje land på denne interrail rejse.

Efter tjek-ind på dit hotel, kan vi anbefale at nyde aftenen med autentisk lokal mad og vin fra både Italien og Schweiz som grænser op til hinanden i Lugano regionen.

Hovedattraktionen i Lugano er uden tvivl den fantastiske Luganosø, som er en 50 kvadratkilometer stor gletcher-sø som ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien. Gå en tur ved søen eller tag på en bådtur ud på søen og se Lugano fra vandet. Hop på bjergbanen fra Cassarate op til Monte Bré og nyd den fantastiske udsigt over byen, søen og omkringliggende bjergtoppe.

Tag forbi og se den gamle San Lorenzo Katedral fra middelalderen. Fra katedralen får du desuden en enestående udsigt over de den gamle bydel, med de mange røde terracotta tage.

Fra Lugano by kan du tage på en times rundtur med en hyggelig lille passagerfærge, hvorfra du kan se de mange hyggelige landsbyer som ligger på bjergsiden. Det er en særlig oplevelse at se de charmerende små byer fra søsiden. Det kan desuden anbefales at besøge den lille idylliske landsby Vico Morcote, som smukt ligger placeret mellem skove og vinmarker og med sine gamle huse fra 1700-tallet, får dig til at glemme tid og sted. Trænger du til at få rørt dig og få noget frisk luft, er de adskillige vandreruter fra byen en god anledning til dette.

5km oppe af Luganosøens bred ligger en fantastisk lille bydel som idag er smeltet sammen med Lugano by. Bydelen kaldes Gandria og er et romantisk og charmerende sted, som man er nødt til at besøge når man rejser til Lugano. 

Med flere nye oplevelser i bagagen fra Lugano, går turen nu videre til det centrale Schweiz og til byen Interlaken. Turen starter om morgenen og tager sammenlagt omkring 4 timer, inklusiv et kort skift i Luzern. Interlaken er omgivet af nogle af de højeste Alper som Eiger, Mönch og Jungfrau og der er mange store oplevelser i vente her!

Efter ankomst har du stadig en god del af dagen tilgode. Slap af i byen eller gå en tur ned ad promenaden Höheweg, hvor eksklusive hoteller ligger side om side med barer, cafeer og Interlakens casino. Om vinteren fra midten af december til slutningen af februar, transformeres promenaden om til “Ice Magic” – en verden af is hvor man kan boltre sig på de fem isbaner med forskellige aktiviteter.

Er du klar til at opleve “Toppen af Europa”? Vi anbefaler at tage på denne fantastiske udflugt fra Interlaken til Jungfraujoch. Togturen når op i mere end 3400 meters højde hvor man finder Europas højest beliggende jernbanestation. Stationen er over hundrede år gammel og ligger spektakulært placeret mellem de to bjerge Jomfruen og Munken.Turen til Jungfraujoch er nem og du kan tage toget fra Interlaken uden at være i god form. Toget går om morgenen og når toppen efter godt 2 timer. Der er to ruter op til toppen, endten via Grindelwald eller Lauterbrunnen, to fantastisk smukke steder som også kan anbefales! På toppen er der mange aktiviteter som f.eks en tur i ispalads, hundeslædekørsel og en observationspost kaldet Sphinx-terassen, hvor du får en mageløs udsigt.

På denne anbefalede udflugt til Schilthorn, får du endelig mulighed for at se toppen af alperne Eiger, Monch og Jungfrau i øjnene. Mange mener at Schilthorn er et af højdepunkterne Schweiz, så dette er ikke en oplevelse du ønsker at være foruden. Når du er ankommet til toppen og gået rundt og betragtet den uforglemmelige udsigt, kan du gå ind i varmen og spise frokost i den roterende restaurant Piz Gloria, som drejer 360 grader rundt og giver dig den vildeste udsigt til din frokost i 2900 meters højde. Restauranten er er kendt, da den tidligere har medvirket i en James Bond film. På vejen ned med kabelbanen, anbefales det at gøre stop i Birg, hvorfra du kan gå turen kaldet “The Thrill Walk” rundt om bjerget. Det meste af gåturen foregår på en 200 meters metalplatform.

Hvis du ikke har planer om at sove længe på din sidste dag i Interlaken, kan du efter en kort gåtur og 10 minutter i den lokale bjergbane, tage op til Harder Kulm som er er det lokale bjerg med udsigt over søerne Brienz og Thun, samt bjergene Eiger, Mönch, and Jungfrau. Du kan spise frokost på bjerget i Kulm Panorama Restaurant, hvorfra der naturligvis medfølger en vidunderlig udsigt.

Ved eftermiddagstid er rejsen ved at nå sin ende og dit tog til Basel afgår fra stationen i Interlaken. Efter et skift i Basel ligger du snart i din sovekupé, i nattoget på vej mod Hamborg, og tænker tilbage på de to uforglemmelige uger som er gået, med mange oplevelser og minder i baggagen.

Efter morgenmad på nattoget, ruller toget ind på Hamborg banegård ved formiddagstid og her er der igen god tid til at strække ben for finde det rigtige spor før det afgang med det næste tog.

Inden længe ankommer toget til Danmark, og det er tid til at reflektere over alt det, vi du har oplevet på rejsen. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og helt uden at stresse!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 12.499,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her