Togrejse til Prag, Budapest, Zagreb og Ljubljana

På denne spændende interrailrejse til Prag, Budapest, Zagreb og Ljubljana, vil du på to uger opleve 4 forskellige lande i Centraleuropa og stifte bekendtskab med deres hovedstæders spændende storbyliv. Rejsen indledes med tog til en af Europas smukkeste hovedstæder, Prag. Her kan du se nærmere på byens mange seværdigheder og smage de mange lokalbryggede øl. Fra Tjekkiet går rejsen videre med tog til Budapest, som byder på spændende kulturer, oplevelser og lokale madretter. Efter et par oplevelsesrige dage går togrejsen videre til “den oversete” hovedstad Zagreb, hvor du helt sikkert vil få nogle anderledes indtryk og gode minder med hjem fra. Sidste stop er Ljubljana i Slovenien, som i 2016 vandt prisen som Europas grønne hovedstad.

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi. Du har ferie og ingenting du skal nå. Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Hamborg hovedbanegård, hvor der er tid til at strække ben og få noget mad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Senere på eftermiddagen går du ombord på det næste tog som fører dig direkte til rejsens første destination, Prag i Tjekkiet med ankomst om aftenen. Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem.

Prag anses som en af Europas smukkeste byer, som samtidig byder på et væld af seværdigheder og aktiviteter. Byen rummer et rigt kulturliv og de mange gotiske bygninger er med til at give Prag en perfekt kombination af historie, skønhed og byliv. Prag er som en skattekiste fyldt med spændende seværdigheder, som bare venter på at fascinere dig. Vi ønsker at du har frit program til selv at udforske byen, men da vi har et godt kendskab til Prag, har vi tilladt os at komme med forslag til hvad man bør se.

Lad os starte med Prags mest populære attraktion, den gamle borg som stadig bruges som det officielle residens for landets præsident. Ved siden af borgen, kan du desuden se den smukke og fascinerende St Vitus katedral.

Endnu en skøn dag venter i Prag, og der er stadig så mange spændende ting at se og opleve. Tag forbi den ældgamle rådhusplads, som af de lokale kaldes Staromestske Namesti og nyd de pastelfarvede facader og det smukke astronomiske ur på rådhustårnet. Gå ikke glip af en af de mere end 20 forskellige dukketeaterforestillinger, eller tag i nationalteatret og oplev det verdensberømte Laterna Magika-teater.

Gå en aftentur på den stemningsfulde Karls-broen i skæret af brolygterne og de 30 figurer på broen, efterfulgt af en øl og et lækkert lokalt måltid mad på en af byens mange ølstuer. Tjekkerne er kendt for deres lokalbryggede øl og mener selv at deres øl Pivo er verdens bedste. Er du til yderligere fest og farver, har Prag det hele.

Efter morgenmaden er det ved at være tid til at sige farvel til fantastiske Prag og fortsætte rejsen mod Ungarn. Toget kører direkte mellem Prag og Budapest, så når du sidder i toget er du allerede godt på vej mod de kommende oplevelser. Du ankommer til Budapest tidligt på eftermiddagen og har derfor stadig en god del af dagen til gode efter tjek-ind på hotellet.

Vi kan anbefale at se det imponerende borgpalads, som triumfere ud mod Europas næststørste flod Donau, som løber tværs gennem byens centrum. Donau adskiller byen i de to dele Buda og Pest, som tilsammen lægger navn til byen. Gå desuden forbi kædebroen som går over Donau, og tag en sejltur på floden hvis der stadig er tid.

Når man er i Budapest er det nærmest et must at opleve de termiske kurbade, som efterhånden er blevet en tradition i byen. Det varme og mineralholdige vand kommer fra over hundrede forskellige kilder og siges at være sundt for helbredet. Vi anbefaler desuden at tage forbi og se fiskerbastionen, som er et meget specielt monument i middelalderlig udseende.

Tag den gamle kabelbane, Sikló op til borghøjen som er at finde på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Gå på opdagelse i det historiske område og nyd udsigten fra højen. Trænger du til at komme lidt væk fra storbylivet, ligger der midt på Donaufloden, en grøn oase som hedder Margretheøen.

Endnu en hel dag til at nyde Budapest og Ungarn og der er stadig mange muligheder. Hvad med en sightseeing tur rundt i byen – evt en guided byvandring? Der er i hvertfald mange unikke seværdigheder i Budapest, blandt andet Heltenes plads som er markeret med et ikonisk monument som hylder de syv Magyarer som menes at have ført det ungarnske folk til Ungarn fra det centrale Asien.

Se det gamle operahus, St. Stephen’s kirken eller udforsk den underjordiske vinkælder under Buda fæstningen. Vil du have en lille souvenir med hjem fra Budapest, kan du tage forbi Ecseri loppemarkedet og prutte om prisen på de mange særlige genstande. Tag ind til den centrale markedsplads og smag på Ungarns råvarer og delikatesser.

Idag er tiden kommet til at tage videre mod nye eventyr, men da det direkte tog til Zagreb først går ved eftermiddagstid, er der stadig tid til at få set nogle af de ting du ikke fik nået, tage en slentretur ned ad promenaden ved Donau, eller blot slappe af med en kop kaffe i byen før rejsen videre. Ønsker du at tage tidligere afsted er dette også muligt med et enkelt skift – dette kan vi naturligvis planlægge for dig hvis du ønsker det. 

Togrejsen videre til Zagreb i Kroatioen tager omkring 5 timer og 30 minutter og byder på spændende landskaber undervejs på togturen. Du er fremme ved aftentid og vi har sørget for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel som du vil få mere info om i det uforpligtende tilbud. Nu er det blot at glæde sig til de nye oplevelser i Zagreb.

Er du til storbyferier er Zagreb helt sikkert en overset destination som du sikkert ikke har hørt meget om – og du er ikke den eneste. Det er i grunden en skam, for Zagreb kan noget helt unikt med sine middelalderlige bygninger, snævre gader som er fuld af atmosfære og livligt caféliv, samt gode shopping muligheder. På Dolac markedet i bydelen Kaptol, kan du købe friske fødevarer fra de omkringliggende gårde, samt fisk og skaldyr fra kysten. I samme bydel finder du også Zagrebs vartegn, den store katedral med sine over 100 meter høje tårne.

Kaptol er fuld af liv og glade dage og det er desuden i denne bydel at du finder Tkalčičeva gaden hvor barer, restauranter og livemusik sørger for god stemning og et godt måltid mad. Dette er også stedet hvis du ønsker at tage ud om aftenen. 

I den historiske bydel Gradec kan du tage kabelbanen til toppen og nyde panoramaudsigten over Zagreb. På toppen af bakken, kan du blandt andet gå op i Lotrščak Tårnet og se det lille galleri, hvorfra udsigten kun er blevet bedre! Er du til museer er Gradec lige noget for dig. Her finder du museet for naiv kunst som uden tvivl får et smil frem med sine humoristiske værker. I samme bydel finder du desuden Bymuseet Muzej Grada Zagreba som fremfører Zagrebs historie gennem mere end 1000 år, fra middelalderlandsby til den moderne by Zagreb idag er blevet. 

På St. Mark’s pladsen kan du se den Kroatiske parlamentsbygning og ikke mindst St. Mark’s kirken som har givet pladsen sit navn. Pladsen er fyldt med romantisk arkitektur blandet med gotisk stil fra 1300 tallet.

Hvis du ikke har planer om at sove længe din sidste dag i Zagreb, kan du stadig nå at få et par oplevelse mere med i løbet af morgenen og formiddagen. Ved middagstid går turen videre med tog til Ljubljana i Slovenien, hvor toget er fremme ved eftermiddagstid. Der går også et tidligt morgentog hvis man bare ikke kan vente med at komme afsted til denne spændende by.

Her centralt i Slovenien ligger en ren og nytænkende hovedstad som i 2016 vandt titlen som Europas grønne hovedstad – godt gået i en del af Europa som ellers ikke er kendt for at gå forrest i den grønne omstilling. Byens centrum er næsten helt bilfri og klimavenlig offentlig transport er ligesom cyklerne, den mest anvendte måde at komme rundt i byen på.

Hvis vejret er godt, kan du få et perfekt førstehåndsindtryk af byen, fra en bådtur op af Ljubljanica floden. Ønsker du at sejle på floden på egen hånd, er der mulighed for at leje en kano eller et paddleboard. Blot et par gader fra floden finder du Tivoli park, som med sine smukke haver og grønne områder giver dig en pause fra byens puls.

Er der et større event i byen under dit ophold, kan du være næsten sikker på at Prešeren pladsen er stedet hvor det sker, for her fejrer og mødes byen i særlige anledninger – en hyggelig plads som man bør tage forbi og se. I forbindelse med pladsen finder du en speciel lille gruppe af tre broer, dekoreret med lanterner som er hyggelig at spadserer over på en aftengåtur.

Det koster så lidt som næsten ingenting at leje en cykel i Ljubljana og det er en fin måde at se byen på fra cyklen, som også giver en stor fleksibilitet. Som nævnt er Ljubljana en grøn by som prioriterer cyklister højt. Ønsker du at tage ud på en lidt længere cykeltur, kan du cykle omkring 10 km ud til landområdet kaldet Šmarna Gora og vandre op til toppen af bakken, som med sine 669 meter har en rigtig fin udsigt og er kendt for sine fine solnedgange. På toppen af bakken ligger en restaurant og ikke mindst en gammel kirke i ægte barokstil. Ønsker du hellere at blive i byen, er der stadig mange interessante seværdigheder. Når du tager et kig op fra byens gader og pladser vil du ofte få øje på Ljubljana fæstningen som fra toppen af sin bakke, vogter over byen. Hvis du ønsker at tage op til fæstningen kan det sagtens gøres til fods, men der går også en lille turistbane derop. 

Rejsen er ved at nå sin ende og det er atter tid til at sætte kursen hjem mod Danmark. Morgentoget går direkte fra Ljubljana til banegården i München, hvor du ankommer om eftermiddagen og bliver indkvarteret på hotellet tæt på banegården. Her har du mulighed for at slappe af efter dagens togrejse, eller tage ud og få et par indtryk af byen.  

Er du i stødet til en drink eller to, er der rig mulighed for at finde en bar og slå sig løs på rejsens sidste aften. 

Efter morgenmad er der afgang med højhastighedstog fra banegården i München og et par timer senere klares et nemt togskifte i Hamborg. Nu er du for alvor på vej hjem og det er tid til at reflektere over alt det du har oplevet på rejsen. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og helt uden at stresse!  

Inden længe ankommer toget til Danmark og vi håber du har haft et par fortryllende uger på interrail i Centraleuropa med GrønRejs. På gensyn!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 12.499,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over, at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her 


Lignende rejser