Den store togrejse til Østrig, Italien og Schweiz

På denne spændende interrail tur som strækker sig over tre uger, får du den fulde oplevelse i Alperne. Du kommer både til at rejse til Østrig, Italien og Schweiz og får set alperne fra alle vinkler. Turen tager dig fra Innsbrucks blomstrende dale, til Bolzanos maleriske alpelandskaber i Sydtyrol og videre med tog til romantiske Verona. Fortsat går den spændende togrejse til Schweiz, hvor Lugano og Montreux venter på dig med sine spejlblanke søer og grønne vinmarker. Turen afsluttes i Interlaken hvor de største alper giver dig en oplevelse du aldrig glemmer, heriblandt Jungfraujoch som også kaldes toppen af Europa. 

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi. Du har ferie og ingenting du skal nå.

Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Hamborg hovedbanegård, hvor der er tid til at strække ben og få noget aftensmad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Ved aftenstid går du ombord på nattoget som fører dig direkte til rejsens første destination, Innsbruck.

Efter en god nats søvn i sovekupeens seng, banker den flinke konduktør på din dør og informere om at toget snart ankommer til destinationen. Der er tid til at spise lidt morgenmad i din kupé og snart triller toget ind på banegården i Innsbruck og du er ankommet til rejsens første destination.

Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem. Resten af dagen har du frit program til at se nærmere på Innbruck. Vi kan anbefale en gåtur gennem den gamle og kulturelle bydel, efterfulgt af en kop kaffe på det hyggelige torv på Maria-Theresien Strasse. Trænger du til frisk luft, er der en lang liste med fantastiske vandreruter fra byen.

Endnu en skøn dag fuld af oplevelser venter forude i Innsbruck. Tag kabelbanen direkte fra byen op til det højeste udkigspunkt i 2300 meters højde og bliv belønnet med en overdådig udsigt ud over Innsbruck. For de modige som virkelig vil have en oplevelse for livet i alperne, er der mulighed for at prøve paragliding og svæve som ørnene over alperne. Vi kan hjælpe med at arrangere oplevelsen for dig.

Har du mere lyst til at blive og hygge i byen, kan vi anbefale en tur til den lokale “Alpine Zoo”. Her kan du se dyr som har sin oprindelse i områdets natur. Med sine 750 meters højde, er der tale om den højeste beliggende Zoo i Europa og med en tur derop med Hungerburg bjergbanen, som er inkluderet i billetten, er det bestemt en oplevelse værd.

Efter morgenmaden har du et par timer til at se et par af de ting du ikke nåede dagen før. Slå et smut forbi Bergisel skihop stadion, eller tag en tur til Swarovski Kristallwelten park og kunstmuseum, som bestemt er et besøg værd.

Senere på dagen venter en flot togtur gennem det østrigske landskab og over den italienske grænse til endnu en fantastisk alpeby, Bolzano. Efter indkvartering på dit hotel har du frit program til at gøre hvad du har lyst til. I Bolzano by er der masser af aktiviteter og seværdigheder. Lad batterierne op med en bid mad på en af de mange hyggelige restauranter og cafeer på torvet, Piazza Walther, efterfulgt af en tur op til den smukke Santa Maria Magdalena kirke, hvorfra du bliver belønnet med en fantastisk udsigt. 

Endnu en spændende dag i Bolzano venter! I dag er der atter frit program, men vi kan anbefale at tage på udflugt til bjerget Renon/Ritten nord for Bolzano. Her kan du opleve de besynderlige jordpyramider som tårner op af jorden og udgør et meget specielt landskab. Turen op til dette unikke naturfænomen er en stor oplevelse i sig selv. Man tager kabelbanen op på Ritten til Soprabolzano/Oberbozen og derfra videre med et idylisk lille tog i langsom tempo op til Collalbo/Klobenstein. Det sidste stykke kan tilbagelægges til fod, før anstrengelserne belønnes med en fantastisk udsigt ud over jordpyramiderne. Har du lyst til at lave noget andet, er der rig mulighed for at tage på vintur i området eller besøge det lokale marked, Piazza delle Erbe som dagligt har åbent.

I folkemunde kaldes Bolzano også for ”indgangen til Dolomitterne” og med blot halvandens times kørsel fra Bolzano, kan du opleve denne særlige type klippe, som også kaldes ”de blege bjerge” pga. den specielle mineralske blanding, der giver klipperne et helt specielt lys, især ved solnedgang hvor farven går fra let lyserød til ildrød. Dolomitterne er på UNESCO’s verdensarvsliste og et must-see når man er på ferie i alperne.

I samme område finder man desuden små middelalderbyer, smuk natur og vandreruter i alle sværhedsgrader, både for børn, voksne og pensionister. Der går flere arrangerede busture fra Bolzano, men vi kan anbefale at leje en bil og køre selv, da det er både billigere og mere fleksibelt. Vi hjælper gerne med at leje en bil til din tur.

Efter nogle skønne dage, er det tid til at tage videre fra Bolzano banegård. Toget som passerer flere smukke Italienske landskaber og byer på vejen, er fremme i Verona efter blot et par timers togrejse. Du har derfor det meste af dagen tilgode til at gå på opdagelse i denne italienske perle af en by. Verona er ikke en alpeby, så her har du mulighed for at nyde det lidt fladere terræn, før turen om nogle dage går tilbage til de majestætiske alper.

Efter tjek-ind på dit hotel, er det tid til at komme ud og se hvad Verona har at byde på. Verona er en gammel romersk by, hvilket byen i høj grad bærer præg af. Overalt finder du smukke gamle ruiner, torve og arenaer fra en svunden tid. Verona er desuden optaget på UNESCO’s verdensarvsliste over beskyttet kultur. 

Shakespeares drama om Romeo og Julie udspillede sig i Verona og kan blandt andet opleves som opera i den gamle Arena di Verona, byens egen udgave af Colosseum. Udover forestillingen kan du også tage ind i gården til Casa Di Giulietta og se Julies hus og balkon hvor hun ventede på sin Romeo. Når romantikken har lagt sig og du er kommet tilbage i egen tidsalder, er Verona også en meget moderne by med mange shoppingmuligheder.

Det kan endvidere anbefales at besøge den gamle borg, Vecchio fra 1354. En enorm velholdt borg med tårne, mure og en bro over voldgraven, som i sin tid var den længste i verden. Tag en tur ind forbi Veronas største plads, Piazza bra, hvor arenaen også ligger.

Ikke langt fra Verona ligger Valpolicella, et af Europas mest anerkendte vinområder. Her er der rig mulighed for at komme ud og besøge nogle fantastiske vingårde hvor man både lære om druerne, dyrkningsprocessen og om vin generelt. En vintur fra Verona er en fantastisk måde at komme ud og smage på regionen. Der er adskillige arrangerede vinture fra Verona, men det er i høj grad også muligt at leje en bil og selv køre ud på eventyr.

Udover vinen, byder Verona-området også på en enorm rigdom i form af lokale råvarer og lækre specialiteter. Vi anbefaler at slå et smut forbi Piazza delle Erbe som ligger i hjertet af det historiske bycentrum. Her finder du mange lækre resturanter som er kendt for deres lokale specialiteter.

Du er sikkert allerede er kommet til at savne bjerglandskabet, men nu er det også tid til at vende tilbage til omdrejningspunktet på denne interrail rejse, de fortryllende alper. Efter en hyggelig morgen i Verona, tager dit tog dig via et nemt skifte i Milano, videre over den Schweiziske grænse til Lugano.

Efter tjek-ind på dit hotel, kan vi anbefale at gå en tur langs byens varemærke, Luganosøen. 5 km oppe af Luganosøens bred ligger en fantastisk lille bydel som idag er smeltet sammen med Lugano by. Bydelen kaldes Gandria og er et romantisk og charmerende sted, som man er nødt til at besøge når man rejser til Lugano. Nyd aftenen med autentisk lokal mad og vin fra både Italien og Schweiz som grænser op til hinanden i Lugano regionen.

Hovedattraktionen i Lugano er uden tvivl den fantastiske Luganosø, som er en 50 kvadratkilometer stor gletcher-sø som ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien. Gå en tur ved søen eller tag på en bådtur ud på søen og se Lugano fra vandet. Hop på bjergbanen fra Cassarate op til Monte Bré og nyd den fantastiske udsigt over byen, søen og omkringliggende bjergtoppe.

Tag forbi og se den gamle San Lorenzo Katedral fra middelalderen. Fra katedralen får du desuden en enestående udsigt over de den gamle bydel, med de mange røde terracotta tage.

Fra Lugano by kan du tage på en times rundtur med en hyggelig lille passagerfærge, hvorfra du kan se de mange hyggelige landsbyer som ligger på bjergsiden. Det er en særlig oplevelse at se de charmerende små byer fra søsiden.

Det kan desuden anbefales at besøge den lille idylliske landsby Vico Morcote, som smukt ligger placeret mellem skove og vinmarker og med sine gamle huse fra 1700-tallet, får dig til at glemme tid og sted. Trænger du til at få rørt dig og få noget frisk luft, er de adskillige vandreruter fra byen en god anledning til dette.

 

Ved formiddagstid går turen videre i Schweiz, først med et nemt skifte i Milano, hvorefter toget ankommer på banegården i Montreux om eftermiddagen. Montreux er en fantastisk smuk by som nok mest er kendt for at ligge ud til den kendte Genevesø.

Et par kilometer oppe af søbredden ligger fæstningen Château de Chillon som er opført i 1300 tallet og er det mest besøgte monument i Schweiz. Det kan varmt kan anbefales at besøge fæstningen og opleve den uhyggelige atmosfære i denne middelalderlige borg.

Fra Montreux har du mulighed for at tage på en helt unik udflugt til Lavaux, som er Schweiz’s største sammenhængende vinområde på samlet 830 hektarer, og er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Den klassiske måde at komme til Lavaux på er med den charmerende Lavaux Express eller Lavaux Panoramic. Der er flere stier gennem vinmarkerne så du kan udforske markerne til fods. Tag et kig ned i vinkælderen og smag på vinen. Lavaux er mest kendt for sine Chasselas vine som er frugtig og tør. Der er flere arrangerede ture til Lavaux fra Montreux og vi hjælper gerne med at inkludere denne oplevelse til din tur.

Endnu en dag med mange muligheder for spændende oplevelser. Har du mod på en lille udflugt ud af byen, kan vi anbefale at tage den lille lokalbane, som kører en gang i timen, til toppen af Rochers-de-Naye i 2000 meters højde. Turen tager en lille time og er lige noget for dig hvis du er naturelsker. Fra toget får du en fantastisk udsigt over alperne og Genevesøen. Når du kommer til toppen er der mange aktiviteter, blandt andet en tur i den smukke “La Rambertia” alpine have og Marmots Paradise – en hyggelig lille dyrepark.

Et godt alternativ til Rochers-de-Naye hvis det skal være en kortere tur, er en udflugt til Les Avants, som ligeledes er med en lille lokalbane med smuk udsigt. Les Avants er en lille landsby kun 4 km fra Montreux.

Med flere nye oplevelser i bagagen fra Montreux, går turen nu videre til det centrale Schweiz og til byen Interlaken. Turen starter om morgenen og tager sammenlagt omkring 3 timer, inklusiv et kort skift i Zweisimmen. Interlaken er omgivet af nogle af de højeste Alper som Eiger, Mönch og Jungfrau og der er mange store oplevelser i vente her!

Efter ankomst har du stadig en god del af dagen tilgode. Slap af i byen eller gå en tur ned ad promenaden Höheweg, hvor eksklusive hoteller ligger side om side med barer, cafeer og Interlakens casino. Om vinteren fra midten af december til slutningen af februar, transformeres promenaden om til “Ice Magic” – en verden af is hvor man kan boltre sig på de fem isbaner med forskellige aktiviteter.

Er du klar til at opleve “Toppen af Europa”? Vi anbefaler at tage på denne fantastiske udflugt fra Interlaken til Jungfraujoch. Togturen når op i mere end 3400 meters højde hvor man finder Europas højest beliggende jernbanestation. Stationen er over hundrede år gammel og ligger spektakulært placeret mellem de to bjerge Jomfruen og Munken. Turen til Jungfraujoch er nem og du kan tage toget fra Interlaken uden at være i god form. Toget går om morgenen og når toppen efter godt 2 timer. Der er to ruter op til toppen, endten via Grindelwald eller Lauterbrunnen, to fantastisk smukke steder som også kan anbefales! På toppen er der mange aktiviteter som f.eks en tur i ispalads, hundeslædekørsel og en observationspost kaldet Sphinx-terassen, hvor du får en mageløs udsigt.

Er du til vandring må du ikke gå glip af en vandretur i området omkring Grindelwald. Der er vandreruter i alle sværhedsgrader og udsigten bliver ikke bedre end her! En af de klassiske vandreruter i Grindelwald er passet mellem Grindelwald og Haslital, kaldet “Grosse Scheidegg”. En anden fantastisk rute er Eiger-ruten hvor du under 6 kilometers nem vandring, kommer ud og nyder synet af de stejle, alpine græs-skråninger og et storslået vandfald.

Er du ikke lige til vandring, anbefaler vi en udflugt til St. Beatus grotterne, hvor et gammelt sagn fortæller at en drage søgte tilflugt i grotterne, da den blev jaget af munken Beatus. Et fantastisk sted som udover grotterne, byder på underjordiske vandfald og spejlblanke søer. Der går busser til grotterne fra Interlaken.

På denne anbefalede udflugt til Schilthorn, får du endelig mulighed for at se toppen af alperne Eiger, Monch og Jungfrau i øjnene. Mange mener at Schilthorn er et af højdepunkterne Schweiz, så dette er ikke en oplevelse du ønsker at være foruden. Når du er ankommet til toppen og gået rundt og betragtet den uforglemmelige udsigt, kan du gå ind i varmen og spise frokost i den roterende restaurant Piz Gloria, som drejer 360 grader rundt og giver dig den vildeste udsigt til din frokost i 2900 meters højde. Restauranten er er kendt, da den tidligere har medvirket i en James Bond film. På vejen ned med kabelbanen, anbefales det at gøre stop i Birg, hvorfra du kan gå turen kaldet “The Thrill Walk” rundt om bjerget. Det meste af gåturen foregår på en 200 meters metalplatform.

Hvis du ikke har planer om at sove længe på din sidste dag i Interlaken, kan du efter en kort gåtur og 10 minutter i den lokale bjergbane, tage op til Harder Kulm som er er det lokale bjerg med udsigt over søerne Brienz og Thun, samt bjergene Eiger, Mönch, and Jungfrau. Du kan spise frokost på bjerget i Kulm Panorama Restaurant, hvorfra der naturligvis medfølger en vidunderlig udsigt.

Ved eftermiddagstid er rejsen ved at nå sin ende og dit tog til Basel afgår fra stationen i Interlaken. Efter et skift i Basel ligger du snart i din sovekupé, i nattoget på vej mod Hamborg, og tænker tilbage på de to uforglemmelige uger som er gået, med mange oplevelser og minder i baggagen.

Efter morgenmad på nattoget, ruller toget ind på Hamborg banegård ved formiddagstid og her er der igen god tid til at strække ben for finde det rigtige spor før det afgang med det næste tog.

Inden længe ankommer toget til Danmark, og det er tid til at reflektere over alt det, vi du har oplevet på rejsen. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og helt uden at stresse!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 17.499,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her