Storbyferie i fire hovedstæder samt badeferie i smukke Split

Her har vi sammensat en unik interrail rejse på 3 uger, hvor du får en perfekt kombination af spændende storbyferie i fire fantastiske hovedstæder, samt badeferie på en af Europas smukkeste kyster, nemlig Dalmatien med base i den smukke by Split i Kroatien. Rejsen starter i Tjekkiet hvor Prag vil forføre dig med sin charme og liv og glade dage. Videre går turen til Budapest hvor en helt anderledes kultur møder dig, før vi efter nogle dage igen skal videre og opleve Kroatiens hovedstad Zagreb og dernæst den smukke kystby Split, som lægger op til strandture og besøg hos de billedskønne nationalparker Krka og Plitvice søerne. Rejsen slutter i Slovenien hvor hovedstaden Ljubljana giver dig endnu flere dejlige minder med hjem fra en gennemført pakkerejse i Centraleuropa.

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi. Du har ferie og ingenting du skal nå. Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Hamborg hovedbanegård, hvor der er tid til at strække ben og få noget mad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Senere på eftermiddagen går du ombord på det næste tog som fører dig direkte til rejsens første destination, Prag i Tjekkiet med ankomst om aftenen. Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem.

Prag anses som en af Europas smukkeste byer, som samtidig byder på et væld af seværdigheder og aktiviteter. Byen rummer et rigt kulturliv og de mange gotiske bygninger er med til at give Prag en perfekt kombination af historie, skønhed og byliv. Prag er som en skattekiste fyldt med spændende seværdigheder, som bare venter på at fascinere dig. Vi ønsker at du har frit program til selv at udforske byen, men da vi har et godt kendskab til Prag, har vi tilladt os at komme med forslag til hvad man bør se.

Lad os starte med Prags mest populære attraktion, den gamle borg som stadig bruges som det officielle residens for landets præsident. Ved siden af borgen, kan du desuden se den smukke og fascinerende St Vitus katedral.

Endnu en skøn dag venter i Prag, og der er stadig så mange spændende ting at se og opleve. Tag forbi den ældgamle rådhusplads, som af de lokale kaldes Staromestske Namesti og nyd de pastelfarvede facader og det smukke astronomiske ur på rådhustårnet. Gå ikke glip af en af de mere end 20 forskellige dukketeaterforestillinger, eller tag i nationalteatret og oplev det verdensberømte Laterna Magika-teater.

Gå en aftentur på den stemningsfulde Karls-broen i skæret af brolygterne og de 30 figurer på broen, efterfulgt af en øl og et lækkert lokalt måltid mad på en af byens mange ølstuer. Tjekkerne er kendt for deres lokalbryggede øl og mener selv at deres øl Pivo er verdens bedste. Er du til yderligere fest og farver, har Prag det hele.

Idag er det tid til at suge de sidste oplevelser til sig, i fantastiske Prag. Du kan f.eks. tage ind og lære noget om Tjekkiets tid under kommunismen på Kommunisme-museet. Hvis du har mod på endnu et museum, kan det anbefales at give det lille KGB-museet et kig og se dets samling af våben, spionkameraer mm. fra tiden med det hemmelige politi. I Mala Strana, i hjertet af byen, kan du se “Jesusbarnet af Prag”, som er en romersk katolsk statue af Jesusbarnet. Hver dag kommer hundredvis af mennesker forbi og beder til denne statue fra 1600 tallet.

Er du til flere religiøse seværdigheder, kan du besøge Sankt Agnes-klosteret og Sankt Nicholas-kirken. Ved borgen kan du gå en tur på “Den gyldne gade”, hvor et gammelt sagn går på at alchemister i gamle dage, var nødt til at forsøge at omdanne deres materialer til guld på denne gade hvis det skulle lykkedes.

Efter morgenmaden er det ved at være tid til at sige farvel til fantastiske Prag og fortsætte rejsen mod Ungarn. Toget kører direkte mellem Prag og Budapest, så når du sidder i toget er du allerede godt på vej mod de kommende oplevelser. Du ankommer til Budapest tidligt på eftermiddagen og har derfor stadig en god del af dagen til gode efter tjek-ind på hotellet.

Vi kan anbefale at se det imponerende borgpalads, som triumfere ud mod Europas næststørste flod Donau, som løber tværs gennem byens centrum. Donau adskiller byen i de to dele Buda og Pest, som tilsammen lægger navn til byen. Gå desuden forbi kædebroen som går over Donau, og tag en sejltur på floden hvis der stadig er tid.

Når man er i Budapest er det nærmest et must at opleve de termiske kurbade, som efterhånden er blevet en tradition i byen. Det varme og mineralholdige vand kommer fra over hundrede forskellige kilder og siges at være sundt for helbredet. Vi anbefaler desuden at tage forbi og se fiskerbastionen, som er et meget specielt monument i middelalderlig udseende.

Tag den gamle kabelbane, Sikló op til borghøjen som er at finde på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Gå på opdagelse i det historiske område og nyd udsigten fra højen. Trænger du til at komme lidt væk fra storbylivet, ligger der midt på Donaufloden, en grøn oase som hedder Margretheøen.

Endnu en hel dag til at nyde Budapest og Ungarn og der er stadig mange muligheder. Hvad med en sightseeing tur rundt i byen – evt en guided byvandring? Der er i hvertfald mange unikke seværdigheder i Budapest, blandt andet Heltenes plads som er markeret med et ikonisk monument som hylder de syv Magyarer som menes at have ført det ungarnske folk til Ungarn fra det centrale Asien.

Se det gamle operahus, St. Stephen’s kirken eller udforsk den underjordiske vinkælder under Buda fæstningen. Vil du have en lille souvenir med hjem fra Budapest, kan du tage forbi Ecseri loppemarkedet og prutte om prisen på de mange særlige genstande. Tag ind til den centrale markedsplads og smag på Ungarns råvarer og delikatesser.

Idag er tiden kommet til at tage videre mod nye eventyr, men da det direkte tog til Zagreb først går ved eftermiddagstid, er der stadig tid til at få set nogle af de ting du ikke fik nået, tage en slentretur ned ad promenaden ved Donau, eller blot slappe af med en kop kaffe i byen før rejsen videre. Ønsker du at tage tidligere afsted er dette også muligt med et enkelt skift – dette kan vi naturligvis planlægge for dig hvis du ønsker det. 

Togrejsen videre til Zagreb i Kroatioen tager omkring 5 timer og 30 minutter og byder på spændende landskaber undervejs på togturen. Du er fremme ved aftentid og vi har sørget for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel som du vil få mere info om i det uforpligtende tilbud. Nu er det blot at glæde sig til de nye oplevelser i Zagreb.

Er du til storbyferier er Zagreb helt sikkert en overset destination som du sikkert ikke har hørt meget om – og du er ikke den eneste. Det er i grunden en skam, for Zagreb kan noget helt unikt med sine middelalderlige bygninger, snævre gader som er fuld af atmosfære og livligt caféliv, samt gode shopping muligheder. På Dolac markedet i bydelen Kaptol, kan du købe friske fødevarer fra de omkringliggende gårde, samt fisk og skaldyr fra kysten. I samme bydel finder du også Zagrebs vartegn, den store katedral med sine over 100 meter høje tårne.

Kaptol er fuld af liv og glade dage og det er desuden i denne bydel at du finder Tkalčičeva gaden hvor barer, restauranter og livemusik sørger for god stemning og et godt måltid mad. Dette er også stedet hvis du ønsker at tage ud om aftenen. 

I den historiske bydel Gradec kan du tage kabelbanen til toppen og nyde panoramaudsigten over Zagreb. På toppen af bakken, kan du blandt andet gå op i Lotrščak Tårnet og se det lille galleri, hvorfra udsigten kun er blevet bedre! Er du til museer er Gradec lige noget for dig. Her finder du museet for naiv kunst som uden tvivl får et smil frem med sine humoristiske værker. I samme bydel finder du desuden Bymuseet Muzej Grada Zagreba som fremfører Zagrebs historie gennem mere end 1000 år, fra middelalderlandsby til den moderne by Zagreb idag er blevet. 

På St. Mark’s pladsen kan du se den Kroatiske parlamentsbygning og ikke mindst St. Mark’s kirken som har givet pladsen sit navn. Pladsen er fyldt med romantisk arkitektur blandet med gotisk stil fra 1300 tallet.

Hvis du ikke har planer om at sove længe din sidste dag i Zagreb, kan du stadig nå at få et par oplevelse mere med i løbet af morgenen og formiddagen. Ved eftermiddagstid går turen videre med tog ud mod Kroatiens kyst, til en af Europas smukkeste kystbyer, Split. Toget er fremme om aftenen og ved ankomst er det tid til tjek-ind på dit hotel, hvor du vil nyde de næste 4 dage. Split er virkelig en skøn destination og når folk først bliver betaget af den stemningsfulde kystby, beslutter de sig ofte for at blive en dag ekstra. Split er desuden et rigtig godt udgangspunkt for dagsture, for bare at nævne en håndfuld kan vi varmt anbefale: de smukke øer Hvar, Brac, Drvenik Veliki, Solta og Vis, samt ikke at forglemme nationalparken Krka og Plitvice.

Efter mange dage med lange togture og pulserende storbyliv, er det nu muligt til at tage på stranden og hoppe i det turkisblå vand. Der findes mange dejlige strande i og omkring Split og vi vil gerne komme med nogle anbefalinger af mulighederne. Split har nogle dejlige stenstrande, med runde sten som er behagelige at træde på, blandt andet kan her nævnes stranden Trstenik, som er en ren og velholdt og tilbyder liggestole og parasoller. En anden dejlig stenstrand er Bačvice, som er stranden man vælger hvis man ikke er bange for at møde mennesker, for du har ikke ligefrem stranden for dig selv, men stadig en dejlig strand. Er du mere til sandstrande, kan du tage til Kaštelet som er 20 minutters gang fra byens centrum. Her er der ofte færre mennesker end på Bačvice. En anden sandstrand som du kan tage til med et par stop i bus eller cykel er Kašjuni, som er utrolig smuk med sine omkringliggende klipper, nåleskove og krystalklare vand. 

Split kan nemt føles som en forglemt by fra en svunden tid. At gå gennem den gamle bymidte er som at vandre rundt i et stort museum med liv og spændende seværdigheder. Først og fremmest kommer du ikke udenom Diocletians Paladset som fuldstændig unikt og helt forståeligt er at finde på UNESCO’s liste for verdenskulturarv. Paladset er så specielt at flere scener i den populære tv-serie Games of Thrones, er indspillet ved paladset. Tag til Pjaca pladsen som med sin skinnende marmor sten, byder dig velkommen på cafeerne med udendørsservering. En del af strukturen i St. Duje’s katedralen kan dateres tilbage til år 350, hvilket gør St. Duje’s til den ældste katedral bygning i verden! Lige vest for byen ligger en stejl bakke på 170 meter, som er dækket med Cypress-træer og flere seværdigheder, som blandt andet den jødiske kirkegård, samt kirkerne St. Nicholas og St. Jerome. Bakken kaldes Marjan bakken og er bestemt et besøg værd.

Du er nu to uger inde i denne interrailrejse og det kan du passende markere med en fantastisk udflugt til enten Krka nationalparken eller Plitvice søerne. Blot en time i bil fra Split, ligger et fuldstændig magisk sted, en nationalpark som kaldes Krka, fordi den udfolder sig omkring Krka floden. Hovedattraktionen i nationalparken er den store naturlige pool, Stradinski Buk, som er samlingssted for hele 17 vandfald så smukke at man tro man var kommet i paradis. Tag gerne en svømmetur i “poolen” og gør oplevelsen til et uforglemmelig minde. Et andet fantastisk smukt og populært sted i Kroatien er Plitvice søerne nationalpark og som også er en af Kroatiens største attraktioner. Parken har et helt unikt dyre- og planteliv og det er ikke så underligt at den er på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. Det er muligt selv at leje en bil til disse ture, men vi anbefaler en arrangeret tur i bus fra Split og hjælper gerne med at booke din tur. 

Den sidste dag i Split er kommet og vi ved at det kan være svært at prioritere mellem alle de fantastiske ting man kan se og lave her på ¨den Dalmatiske kyst. Vi vil dog stærkt anbefale at du kommer ud og oplever mindst én af de smukke øer som man nemt kan sejle til fra Split.  En af de mest kendte øer er Hvar, som man kommer til efter kun en kort bådtur. Byen i Hvar er omgivet af middelalderlige fæstninger hvorfra man har en flot udsigt over byen, havnen og Adriater havet.

Den største ø ud for Split i Adriaterhavet er Brac og det er også den som ligger tættest på og nemt kan nåes med færge, turbåd eller en fuld dagstur. Brac har en virkelig smuk bugt, med dejlige strande og turkisklart vand som er roligt og perfekt at bade og snorkle i. Øen byder desuden på gode vandremuligheder med mange bakker og og flotte landskaber.

Efter en tidlig morgenmad, går turen videre med tog til Ljubljana i Slovenien, hvor toget er fremme ved om aftenen efter et skift i Zagreb. Det er en lang togtur, men sørg for at forberede dig godt til turen med snacks og lidt underholdning, så klarer landskaberne som passerer forbi i togets vindue resten. Du har et langt skifte i Zagreb hvor der er mulighed for at strække ben og få noget aftensmad, før den sidste rejse med tog til Ljubljana som tager lidt over et par timer. Her centralt i Slovenien ligger en ren og nytænkende hovedstad som i 2016 vandt titlen som Europas grønne hovedstad – godt gået i en del af Europa som ellers ikke er kendt for at gå forrest i den grønne omstilling. Byens centrum er næsten helt bilfri og klimavenlig offentlig transport er ligesom cyklerne, den mest anvendte måde at komme rundt i byen på.

Hvis du ikke har planer om at sove længe din sidste dag i Zagreb, kan du stadig nå at få et par oplevelse mere med i løbet af morgenen og formiddagen. Ved middagstid går turen videre med tog til Ljubljana i Slovenien, hvor toget er fremme ved eftermiddagstid. Der går også et tidligt morgentog hvis man bare ikke kan vente med at komme afsted til denne spændende by.

Her centralt i Slovenien ligger en ren og nytænkende hovedstad som i 2016 vandt titlen som Europas grønne hovedstad – godt gået i en del af Europa som ellers ikke er kendt for at gå forrest i den grønne omstilling. Byens centrum er næsten helt bilfri og klimavenlig offentlig transport er ligesom cyklerne, den mest anvendte måde at komme rundt i byen på.

Hvis vejret er godt, kan du få et perfekt førstehåndsindtryk af byen, fra en bådtur op af Ljubljanica floden. Ønsker du at sejle på floden på egen hånd, er der mulighed for at leje en kano eller et paddleboard. Blot et par gader fra floden finder du Tivoli park, som med sine smukke haver og grønne områder giver dig en pause fra byens puls.

Er der et større event i byen under dit ophold, kan du være næsten sikker på at Prešeren pladsen er stedet hvor det sker, for her fejrer og mødes byen i særlige anledninger – en hyggelig plads som man bør tage forbi og se. I forbindelse med pladsen finder du en speciel lille gruppe af tre broer, dekoreret med lanterner som er hyggelig at spadserer over på en aftengåtur.

Det koster så lidt som næsten ingenting at leje en cykel i Ljubljana og det er en fin måde at se byen på fra cyklen, som også giver en stor fleksibilitet. Som nævnt er Ljubljana en grøn by som prioriterer cyklister højt. Ønsker du at tage ud på en lidt længere cykeltur, kan du cykle omkring 10 km ud til landområdet kaldet Šmarna Gora og vandre op til toppen af bakken, som med sine 669 meter har en rigtig fin udsigt og er kendt for sine fine solnedgange. På toppen af bakken ligger en restaurant og ikke mindst en gammel kirke i ægte barokstil. Ønsker du hellere at blive i byen, er der stadig mange interessante seværdigheder. Når du tager et kig op fra byens gader og pladser vil du ofte få øje på Ljubljana fæstningen som fra toppen af sin bakke, vogter over byen. Hvis du ønsker at tage op til fæstningen kan det sagtens gøres til fods, men der går også en lille turistbane derop. 

Rejsen er ved at nå sin ende og det er atter tid til at sætte kursen hjem mod Danmark. Morgentoget går direkte fra Ljubljana til banegården i München, hvor du ankommer om eftermiddagen og bliver indkvarteret på hotellet tæt på banegården. Her har du mulighed for at slappe af efter dagens togrejse, eller tage ud og få et par indtryk af byen.  

Er du i stødet til en drink eller to, er der rig mulighed for at finde en bar og slå sig løs på rejsens sidste aften. 

Efter morgenmad er der afgang med højhastighedstog fra banegården i München og et par timer senere klares et nemt togskifte i Hamborg. Nu er du for alvor på vej hjem og det er tid til at reflektere over alt det du har oplevet på rejsen. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og helt uden at stresse!  

Inden længe ankommer toget til Danmark og vi håber du har haft et par fortryllende uger på interrail i Centraleuropa med GrønRejs. På gensyn!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 17.499,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her