Den komplette interrail rejse til Norge og Sverige

På dette fantastiske eventyr med tog rundt i Skandinavien, får du gennem rejsens 3 uger, et unikt indblik i vores nordiske naboers spændende byer og smukke natur. Rejsen afdækker Norges tre største byer, Oslo, Bergen og Trondheim, mens du også kommer til at opleve de to største byer i Sverige, nemlig Stockholm og Gøteborg. Udover det spændende liv i byerne, kommer du tæt på den storslåede nordiske natur som togturene går igennem, og ikke mindst i forbindelse med dine ophold i Åre og Bergen, som er omgivet af en ubeskrivelig smuk natur. På denne skandinaviske interrailtur, som inkluderer tog og hotel, bliver du klogere på livet i Norden og kommer hjem med en oplevelse for livet.

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi, du har ferie og ingenting du skal nå. Første togtur på rejsen er en direkte afgang til Stockholm uden skift og kan forventes at tage lidt over 5 timer. Rejsetiden i tog kan faktisk konkurrere med en flyrejse til Stockholm, hvis man medregner kørsel og ventetid i lufthavnen, security-tjek og bagage udlevering – så det giver kun mening at vælge toget! Tidligt på eftermiddagen ankommer dit tog til Stockholm banegård og du er fremme ved rejsens første destination . Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem.

Start din rejse i Stockholm med at gå tilbage til byens rødder i den gamle bydel Gamla Stan, på øen Stadsholmen, hvor du bør sætte tid af til en gåtur gennem kvarteret med den mange middelalderhuse og deres farvede facader, brostensgader og hyggelige cafeer. Tag en tur forbi Vasamuseet og se det imponerende krigsskib som i 1628 sank midt i Stockholm, blot et par hundrede meter fra værftet. Besøg desuden Skansen, som er verdens første frilandsmuseum hvor du kan se hvordan livet var i gamle dage på gårdene og i de svenske byer. Folk er klædt ud i de traditionelle dragter og udfører traditionel håndværk såsom glaspusteri, keramik og skomagerarbejde. Har du lyst til at smage på lækre svenske råvarer, kan vi anbefale et besøg i Östermalms Torvehal som åbnede helt tilbage i 1888. Her finder du adskillige boder og restauranter og du har mulighed for at købe alle slags fisk, skaldyr og kød fra bl.a. elg og andet vildt fra Sverige.

Endnu en skøn dag venter i Stockholm, og der er stadig så mange spændende ting at se og opleve. Vi kan varmt anbefale at tage en sejltur til det smukke Drottningholms slott i ægte barokstil. Slottet ligger på øen Lovön i Mälaren og er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. På sejlturen over med færgen får du desuden et smukt kig på Stockholm fra vandet. Slottet har over 600 værelser og er dermed et af de største slotte i Europa og er den officielle residens for det svenske kongepar, selvom de bor i et privat bosted uden for byen. Slottet indeholder blandt andet fem museer og har adskillige samlinger af gamle dragter, vogne og genstande fra gamle tider. Det daglige vagtskifte hvor soldaterne giver en farverig opvisning er også en god oplevelse.

I hjertet af Stockholms Brooklyn-inspirerede SoFo distrikt, Ugglan, kan du hænge ud med de lokale når de får fri og kommer for at drikke hjemmebrygget øl og spille dart, bordfodbold, air hockey og mange andre barspil. Du kan også tage ud til Tantolunden, som er en stor park sydvest for Södermalm. Parken er et fantastisk tilflugtssted fra byens centrum og byder blandt andet på gode vandrestier, udendørs fitnesscenter og legeplads. Om sommeren er parken byens omdrejningspunkt, hvor folk kommer for at bade og holde picnic. Der er stadig mange muligheder tilbage i Stockholm og du kan desuden opleve det moderne museum for kunst, middelaldermuseet, ABBA-museet, en tur op i rådhustårnet, eller besøge Astrid Lindgreens junibacken som er en park børnene vil elske.

Idag går turen videre mod Norge, men på vejen over gør rejsen stop i den svenske by Åre, hvor du de næste par dage kan nyde den dejlige natur. Togturen fra Stockholm til Åre tager godt og vel 7 timer, alt i mens toget kører igennem billeskønne svenske landskaber. Åre er mest kendt som Skandinaviens skihovedstad, hvor folk fra hele Nordeuropa strømmer til om vinteren for at stå på ski i fjeldene omkring byen. Kommunen har 1.260 faste indbyggere og de fleste af virksomhederne får sin omsætning fra turisme.

Åre har dog meget andet at tilbyde end ski og er en oplagt destination på rejsen mellem Stockholm og Trondheim i Norge. Dit tog ankommer til Åre station ved eftermiddagstid, hvorefter vi indkvartere dig på et hyggeligt hotel i byen.

Der er ikke noget som at vågne op i en lille hyggelig by i fjeldene og vide at man er omgivet af smuk natur som bare venter på at blive udforsket. Åre byder på et væld af udendørs aktiviteter og der er noget for enhver interesse. Er du aktiv kan du leje en mountain bike og køre på de flotte stier gennem skove og fjelde og der er både nemme ruter hvor hele familien kan være med og udfordrende ruter for de seje. Er du mere til vandring kan du tage kabelbanen op til toppen af Åreskutan og nyde den fantastiske udsigt mens du vandre rundt på fjeldet. Har du adrenalin i blodet, er Åres Sveriges største legeplads. For blot at nævne et par aktiviteter kan du paraglide over fjeldene, køre i zipline ned fra bjerget med 70km/t, køre på snescooter, klatre, sejle i kajak og meget mere.

Åre byder på mange spændende oplevelser og ved foden af Åreskutan ligger en gigantisk nedlagt kobbermine, som kaldes Fröå Gruva som vi kan anbefale at se. Her kan du gå på opdagelse og rejse tilbage i tiden, til denne vigtige svenske kulturarv, som idag er smukt restaureret og giver dig et glimt af fortidens liv i mine byen, som startede i 1744 da en lokal kvinde fandt kobber på et stykke klippe. Minen var aktiv frem til 1919 og den sidste af byens beboere boede der 50 år yderligere frem til 1971.

Selvom Åre er en lille landsby, er der flere små virksomheder som udfører traditionel håndværk såsom glaspusteri, kafferisteri, lysfabrikat, chokoladefremstilling og andre nordiske produkter, så du kan få en unik souvenir med hjem som minde om dine dage i Åre. Idag går rejsen videre til Norge, hvor du de næste par dage kommer til at bo i Trondheim. Toget kører om morgenen og hele turen tager omkring 2,5 timer, inklusiv et kort skift i byen Storlien.

Til trods for at Trondheim europæisk-set er en lille by, er den alligevel Norges tredjestørste by med 193.000 indbyggere. Byen har et ungt miljø, hvilket skyldes de mere end 30.000 studerende som bor og læser i byen. Da du ankommer med toget om formiddagen, har du stadig det meste af dagen til at komme ud og opleve byen, efter indkvartering på hotellet som vi har sørget for.

En hyggelig dag venter i Trondheim, hvor der er mange muligheder og aktiviteter. Hvis du vil lære byen godt at kende, kan du tage på en guided byvandring, som fører dig gennem Trondheims historie fra middelalderen til dagens teknologiske tid. Turen varer omkring halvanden time, så husk tøj efter vejret. Se blandt andet Nidaros domkirken, som er verdens nordligste domkirke fra middelalderen. Mange tror at Bakklandet er byens gamle bydel, men det er faktisk Kalvskinnet. Dog er Bakklandet et enormt idyllisk og populært boområde, som kan anbefales at give et besøg. Bydelen var oprindelig et sted for håndværk, industri og handel, men idag er det et hyggeligt mødested for byens borgere, med farverige træfacader, gallerier, cafeer og små butikker med fine lokale håndværkprodukter. Bakklandet er desuden repræsenteret af mange gode restauranter og en af de mest populære er Kalas & Canasta, som er en meget anerkendt restaurant i byen.

Endnu en dag med frit program. Har du lyst til at lære noget nyt er der mange muligheder for at tage på museumsbesøg. På det kendte Ringve-museum kan du se adelsmanden, kendt fra tændstikæskerne, Peter Tordenskjolds barndomshjem, som i øvrigt ligger i hyggelige omgivelser med udsigt til Trondheim og fjorden. Andre interessante museer i byen er nationalmuseet for dekorativ kunst, museet for videnskab, Rockheim museet for rock- og popmusik, samt Trøndelag Folke Museum, hvor man desuden kan se ruinerne af den gamle Sverresborg. Kristiansten fortet blev kun anvendt en enkelt gang i historien, under den store nordiske krig, men havde alligevel stor betydning for byen da det i 1718 holdt stand mod de svenske tropper.  Det kan iøvrigt anbefales at tage en tur ind til torvet hvor du kan handle lokale madvarer, souvenirs, blomster og smykker. Trondheim har i øvrigt æren af at have den højeste bygning i landet, i form af radiotårnet Tyholttårnet, som du også kan se.

Idag går turen videre til Oslo via ubeskrivelig smukke Dovrebanen, som blandt andet går gennem Gudbrandsdalen, Dovrefjeldet og nogle af Nores flotteste nationalparker. Togturen tager godt og vel 6,5 timer og går direkte mellem Trondheim og Oslo, så du kan slappe af på rejsen uden at bekymre dig om at skulle skifte tog undervejs. Du er fremme om eftermiddagen og kan dermed sagtens nå at komme ud og nyde resten af dagen i denne herlige by.

Oslo er en moderne og afslappet by, hvor de fleste aktiviteter og seværdigheder ligger i gå afstand, så en dag eller to i Oslo kan bestemt være tilstrækkeligt for de fleste som ønsker at se byen. Med et Oslo Pass har du adgang til mange forskellige attraktioner, parkering og gratis offentlig transport.

Vi kan anbefale at se den norske opera, som er en arkitektonisk perle beliggende i Bjørvika i det centrale Oslo. Hvis du interessere dig for kulturhistorie, kan du på museums øen, Bygdø, blandt andet opleve Vikingeskibsmuseet og Kon-Tiki-museet. Tag en tur til en af Norges største turistattraktioner, skihopbakken Holmekollen, som har været centrum for store ski-konkurrencer i mere end hundrede år.

I Oslo sommerpark, en halv times kørsel fra byen, finder du en af Skandinaviens største klatreparker, hvor du får en spændende dag i trætoppene. Til sidst vil vi nævne Akerhus slot, som er en af de mest betydningsfulde fæstninger i Norges historie og som bestemt er et besøg værd.

Oslo huser mange spændende museer og for blot at nævne et par af dem du kan besøge, er der Fram museum beliggende på Bygdøy halvøen, som hylder polar ekspeditionen med Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup and Roald Amundsen, samt norsk folkemuseum, som er et fritluftsmuseum  med unikke bygninger fra det 13 og 14′ århundrede, såsom Gol Stavkirke og Raulandstua. Mange som besøger Oslo vælger at tage ind og se det verdensberømte maleri “Skriget” af Edvard Munch på Norges national galleri, hvor du desuden finder andre kendte malerier som Madonna. Er du udpræget fan af Munch, har han sit eget museum i Tøyen, med over 1200 malerier. Et lille stykke uden for Oslo, kan du besøge Norsk teknisk museum, hvor voksne såvel som børn kan gå på opdagelse og lære noget nyt i det forskellige aktivitets-stationer.

Efter morgenmaden i Oslo, går turen videre med tog til Bergen. Togturen er uden skift og det er en god anledning til at fordybe sig i Norges fantastiske landskaber. Bergensbanen er en klassiker når man ønsker at opleve Norge med tog og faktisk er ruten udnævnt som en af de flotteste strækninger i verden! En vidunderlig smuk strækning, som på lidt over 7 timer, tager dig igennem fjelde, tunneller og over Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau, kaldet Hardangervidda.

Om eftermiddagen ankommer toget i Bergen som er Norges næststørste by. Bergen er en farverig by med smukke, bakkede gader i den gamle bydel. Byen er indkapslet af fantastiske fjelde på den ene side og havet på den anden. Bergen er derfor et fantastisk udgangspunkt for at opleve den Norske natur, så tag gerne vandreskoene med.

Mange mener at Bergen er en af Skandinaviens smukke byer og det er der ikke noget at sige til. Når man er i Bergen kommer man ikke uden om Bryggen som klart er den mest ikoniske del af byen med sin farverige facade og det gamle værft fra 1400 tallet, som var vigtig for byen, der var en del af det gamle handelsforbund – Hanseforbundet. Bryggen er ikke så underligt at finde på UNESCO’s verdens arvs liste. Bergen er kendt som byen af de syv bjerge og via Fløibanen som starter fra byen, har du mulighed for at komme op på et af bjergene, Fløyen. Turen tager 8 minutter til toppen hvorfra man bliver belønnet med en smuk udsigt over byen. På grund af Norges mange kyster, har havindustrien altid været en vigtig del af landets økonomi og kulturelle liv. Bergen er den vigtigste havn i landet og er derfor ikke så underligt en by med rig mulighed for at skaffe frisk fisk. Besøg fiskemarkedet i centrum af byen hvor der kan købes fisk, skaldyr og grønsager. Vi kan desuden anbefale en tur forbi Troldhaugen museum, eller hvad med en tur i det flotte Akvarium? 

Hvis du ikke fik nok af den betagende togtur på Bergensbanen gennem det spektakulære landskab, vil vi virkelig anbefale at tage en dagstur til Flåm, hvor du kommer til at køre på Nordeuropas højeste jernbane. Den første del af turen går til Myrdal belliggende i 867 meters højde, og derfra videre med endnu en helt fantastisk togtur ned gennem dalen, over de sidste 20 km på Flåmsbanen. På turen er der blandt andet stop og mulighed for et billede, ved det fantastiske Kjosfossen vandfald på 140 meter. Toget stopper desuden ved Berekvam hvorfra du har mulighed for at stå af toget og vandre det sidste stykke ned i dalen, ad den gamle vej. Gåturen fra Berekvam ned i dalen, tager 2-3 timer. Efter en lille times togtur fra Myrdal, er du fremme i Flåm som er en del af den berømte Sognefjord. Nyd roen i den lille smukke landsby og gå en god lang tur i det flotte landskab, før turen går tilbage til Bergen.

Vi er nået til den sidste dag i byen, men fortvivl ej – der er stadig en HEL dag tilbage i fantastiske Bergen. Tag forbi kunstgalleriet KODE som er et af nordens største museer for kunst og musik og du finder blandt andet kendte værker af Edvard Munch, JC Dahl og Nikolai Astrup. Se i øvrigt den gamle kirke, Fantoft og tag ind til det hyggelige kulturhus, Værftet, med sin hyggelige cafe og bar, skønt beliggende på halvøen Nordnes. Oplev charmen og atmostfæren i bydelen Bergenhus som også er placeret på Nordnes.

Sent samme aften er det atter tid til at tage videre mod rejsens sidste destination, Göteborg i Sverige. På den første del af turen rejser du med nattog fra Bergen til Oslo, hvor du de næste 7 timer kan få en god nats søvn i sovekupeen.

Om morgenen triller toget ind på banegården i Oslo og her har du en times tid til at strække ben og få lidt morgenmad før det næste tog køre fra samme station mod Göteborg i Sverige, hvor du kommer til at nyde den sidste del af rejsen. Toget ankommer i Göteborg om formiddagen og efter tjek ind på hotellet, har du derfor hele dagen til at opleve denne hyggelige svenske by. Engang var Goteborg kendt industri og for sin store havn, men idag er byen en moderne metropol med et rigt kulturliv og et væld af aktiviteter for alle. Ved eftermiddagstid kan du som de lokale tage en ‘Fika’ som svenskerne kalder deres elskede kaffepause med snacks og kaffe. Et oplagt sted at gøre dette er i den hyggelige bydel Haga, hvor der er mange cafeer og små butikker. Husk at smage en ‘kanelbulla’ mens du er i Sverige.

Vidste du at nordens største forlystelsespark ligger i Göteborg? Parken hedder Liseberg og har åbent det meste af året, med karuseller, koncerter og hurtige rutsjebaner. Ligesom i Tivoli i København, bliver parken pyntet op til Halloween og jul med et stort julemarked. Er du interesseret i kunst, bør du helt klar benytte lejligheden til at besøge kunstmuseet som huser verdenskendte malerier fra blandt andet Edvard Munch og Peder Severin Krøyer og ikke mindst den franske samling med værker fra Gauguin, Picasso, Monet, Chagall og Van Gogh. Gå en tur i den enorme botaniske have (Botaniska trädgården) på 175 hektarer sydvest for centrum. Haven er perfekt til picnic og selvom man ikke er have-entusiast, er vi ret sikre på at du vil nyde et besøg i haven med dens 20.000 plantearter, blomster, buske og træer.  

Langs kysten ligger Skærgården bredt ud som et perlebånd af øer. Under en times sejltur fra det centrale Göteborg kommer du til dejlige strande, naturreservater og fine vandrestier hvor alle kan være med. Der er desuden masser af aktiviteter såsom sælsafari, fisketure, sejle i kayak, svømning, bådture og spændende spiseoplevelser. De nærmeste øer er Donsö, Vrångö og Styrsö. Når du besøger øerne får du et fint indtryk af livet på vestkystens øer. Du kan hoppe på en færge fra Saltholmen og bruge samme billet til at hoppe fra ø til ø. Hvis du ikke ønsker at sejle langt væk fra byen, men stadig gerne vil nyde en sejltur, har du også mulighed for at tage på kanalrundfart som er en klassisk sightseeingtur som tager dig med på en spændende oplevelse langs byens kanaler.

Selvom du er nået til rejsens sidste dag, er der stadig god tid tilbage til at opleve Göteborg, medmindre du ønsker at tage et tidligere tog hjem. Hvis du er til fisk og skaldyr bør du besøge markedshallen ‘Feskekôrka’ med lækre råvarer fra havet og ligesom navnet antyder faktisk ligner en kirke. Ønsker du at slutte din rejse med flot natur, kan du tage sporvognen fra centrum til Töpelsgatan og derfra gå nogle minutter til Delsjön, som er to smukke søer omgivet af tætte skove som indbyder til en god gåtur før hjemturen med tog.

Hjemturen til København er en direkte forbindelse og en ganske kort rejse på omkring 3 og en halv time. Vi håber at du har nydt Sverige og Norges fire største byer og landenes smukke natur. På gensyn hos GrønRejs!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 17.999,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her