En uforglemmelig togrejse til Prag og Budapest

På denne spændende togrejse til Prag og Budapest, vil du komme til at stifte bekendtskab med nogle helt specielle kulturer. Interrail rejsen starter med tog til Prag, som af mange anses som en af Europas smukkeste hovedstæder. Her kan du se de mange seværdigheder byen har at byde på og smage på verdens bedste øl. Efter nogle oplevelsesrige dage i Tjekkiet, går turen videre med tog til Budapest i Ungarn. Her vil du igen møde anderledes kulturer og få mulighed for at hoppe i de varme, termiske kurbade som er sundt for krop og sjæl. Der venter dig en masse spændende oplevelser på din ferie i Prag og Budapest!

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi. Du har ferie og ingenting du skal nå. Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Hamborg hovedbanegård, hvor der er tid til at strække ben og få noget mad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Senere på eftermiddagen går du ombord på det næste tog som fører dig direkte til rejsens første destination, Prag i Tjekkiet med ankomst om aftenen. Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem.

Prag anses som en af Europas smukkeste byer, som samtidig byder på et væld af seværdigheder og aktiviteter. Byen rummer et rigt kulturliv og de mange gotiske bygninger er med til at give Prag en perfekt kombination af historie, skønhed og byliv. Prag er som en skattekiste fyldt med spændende seværdigheder, som bare venter på at fascinere dig. Vi ønsker at du har frit program til selv at udforske byen, men da vi har et godt kendskab til Prag, har vi tilladt os at komme med forslag til hvad man bør se.

Lad os starte med Prags mest populære attraktion, den gamle borg som stadig bruges som det officielle residens for landets præsident. Ved siden af borgen, kan du desuden se den smukke og fascinerende St Vitus katedral.

Endnu en skøn dag venter i Prag, og der er stadig så mange spændende ting at se og opleve. Tag forbi den ældgamle rådhusplads, som af de lokale kaldes Staromestske Namesti og nyd de pastelfarvede facader og det smukke astronomiske ur på rådhustårnet. Gå ikke glip af en af de mere end 20 forskellige dukketeaterforestillinger, eller tag i nationalteatret og oplev det verdensberømte Laterna Magika-teater.

Gå en aftentur på den stemningsfulde Karls-broen i skæret af brolygterne og de 30 figurer på broen, efterfulgt af en øl og et lækkert lokalt måltid mad på en af byens mange ølstuer. Tjekkerne er kendt for deres lokalbryggede øl og mener selv at deres øl Pivo er verdens bedste. Er du til yderligere fest og farver, har Prag det hele.

Efter morgenmaden er det ved at være tid til at sige farvel til fantastiske Prag og fortsætte rejsen mod Ungarn. Toget kører direkte mellem Prag og Budapest, så når du sidder i toget er du allerede godt på vej mod de kommende oplevelser. Du ankommer til Budapest tidligt på eftermiddagen og har derfor stadig en god del af dagen til gode efter tjek-ind på hotellet.

Vi kan anbefale at se det imponerende borgpalads, som triumfere ud mod Europas næststørste flod Donau, som løber tværs gennem byens centrum. Donau adskiller byen i de to dele Buda og Pest, som tilsammen lægger navn til byen. Gå desuden forbi kædebroen som går over Donau, og tag en sejltur på floden hvis der stadig er tid.

Når man er i Budapest er det nærmest et must at opleve de termiske kurbade, som efterhånden er blevet en tradition i byen. Det varme og mineralholdige vand kommer fra over hundrede forskellige kilder og siges at være sundt for helbredet. Vi anbefaler desuden at tage forbi og se fiskerbastionen, som er et meget specielt monument i middelalderlig udseende.

Tag den gamle kabelbane, Sikló op til borghøjen som er at finde på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Gå på opdagelse i det historiske område og nyd udsigten fra højen. Trænger du til at komme lidt væk fra storbylivet, ligger der midt på Donaufloden, en grøn oase som hedder Margretheøen.

På rejsens sjette dag er det atter tid til at sætte kursen hjem mod Danmark. Morgentoget går direkte fra Budapest til banegården i Berlin, hvor du ankommer om aftenen og bliver indkvarteret på hotellet tæt på banegården. Her har du mulighed for at spise aftensmad og slappe af efter dagens lange togrejse. 

Er du i stødet til en drink eller to, er Berlin et mekka for barer, pubs og diskoteker, så der er rig mulighed for at slå sig løs på rejsens sidste aften. 

Efter morgenmad er der afgang med højhastighedstog fra banegården i Berlin og et par timer senere klares et nemt togskifte i Hamborg. Nu er du for alvor på vej hjem og det er tid til at reflektere over alt det du har oplevet på rejsen. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og helt uden at stresse!  

Inden længe ankommer toget til Danmark og vi håber du har haft en fortryllende uge på interrail i Centraleuropa med GrønRejs. På gensyn!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 6.999,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her