Oplev Norge med tog til Oslo og Bergen

På denne togrejse til Oslo og Bergen i Norge, kommer du til at opleve Norges to største byer i løbet af en spændende uge. Du kommer desuden til at opleve en af verdens smukkeste togruter, nemlig Bergensbanen, når toget tager dig fra Oslo til Bergen. Rejsen byder på masser af seværdigheder i begge byer, samt storslåede naturoplevelser. Der er rig mulighed for udflugter, blandt andet til Myrdal og Flåm fra Bergen, med vandfald og flotte vandreruter i forskelligt terræn. Hvis du altid har drømt om at besøge vores nordiske nabo i Norge men har begrænset tid, er dette rejsen for dig!

Dagsprogram

Du har helt frit program på destinationerne, men vi har tilladt os at sammensætte et forslag til dagsprogram med oplevelser. Tryk på dagene for at folde dem ud.

Vi har sørget for alle dine billetter og udstyret dig med rejseplaner og nyttig info om din kommende rejse, så nu er det blot at hoppe på toget fra den nærmest mulige station og nyde rejsen. Lad oplevelserne starte når du hopper på toget og nyd landskaberne som suser forbi, du har ferie og ingenting du skal nå. Efter nogle timers togtur, ankommer toget til Göteborg, hvor der er tid til at strække ben og få noget mad. Vi har naturligvis sørget for at der er god tid til at skifte tog, så du ikke skal bekymre dig om dette. Senere på eftermiddagen ankommer dit tog til Oslo banegård og du er fremme ved rejsens første destination . Vi sørger for at du bliver indkvarteret på et dejligt hotel og at du har en plan med hjemmefra, over hvordan du kommer frem.

Oslo er en moderne og afslappet by, hvor de fleste aktiviteter og seværdigheder ligger i gå afstand, så en dag eller to i Oslo kan bestemt være tilstrækkeligt for de fleste som ønsker at se byen.  Vi kan anbefale at se den norske opera, som er en arkitektonisk perle beliggende i Bjørvika i det centrale Oslo. Hvis du interessere dig for kulturhistorie, kan du på museums øen, Bygdø, blandt andet opleve Vikingeskibsmuseet og Kon-Tiki-museet. Tag en tur til en af Norges største turistattraktioner, skihopbakken Holmekollen, som har været centrum for store ski-konkurrencer i mere end hundrede år. I Oslo sommerpark, en halv times kørsel fra byen, finder du en af Skandinaviens største klatreparker, hvor du får en spændende dag i trætoppene. Til sidst vil vi nævne Akerhus slot, som er en af de mest betydningsfulde fæstninger i Norges historie og som bestemt er et besøg værd. Med et Oslo Pass har du adgang til mange forskellige attraktioner, parkering og gratis offentlig transport.

Efter morgenmaden i Oslo, går turen videre med tog til Bergen. Togturen er uden skift og det er en god anledning til at fordybe sig i Norges fantastiske landskaber. Bergensbanen er en klassiker når man ønsker at opleve Norge med tog og faktisk er ruten udnævnt som en af de flotteste strækninger i verden! En vidunderlig smuk strækning, som på lidt over 7 timer, tager dig igennem fjelde, tunneller og over Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau, kaldet Hardangervidda.

Om eftermiddagen ankommer toget i Bergen som er Norges næststørste by. Bergen er en farverig by med smukke, bakkede gader i den gamle bydel. Byen er indkapslet af fantastiske fjelde på den ene side og havet på den anden. Bergen er derfor et fantastisk udgangspunkt for at opleve den Norske natur, så tag gerne vandreskoene med.

Hvis du ikke har fået nok af gårsdagens betagende togtur på Bergensbanen gennem det spektakulære landskab, vil vi virkelig anbefale at tage en dagstur til Flåm, hvor du kommer til at køre på Nordeuropas højeste jernbane. Den første del af turen går til Myrdal belliggende i 867 meters højde, og derfra videre med endnu en helt fantastisk togtur ned gennem dalen, over de sidste 20 km på Flåmsbanen. På turen er der blandt andet stop og mulighed for et billede, ved det fantastiske Kjosfossen vandfald på 140 meter. Toget stopper desuden ved Berekvam hvorfra du har mulighed for at stå af toget og vandre det sidste stykke ned i dalen, ad den gamle vej. Gåturen fra Berekvam ned i dalen, tager 2-3 timer. Efter en lille times togtur fra Myrdal, er du fremme i Flåm som er en del af den berømte Sognefjord. Nyd roen i den lille smukke landsby og gå en god lang tur i det flotte landskab, før turen går tilbage til Bergen.

Mange mener at Bergen er en af Skandinaviens smukke byer og det er der ikke noget at sige til. Når man er i Bergen kommer man ikke uden om Bryggen som klart er den mest ikoniske del af byen med sin farverige facade og det gamle værft fra 1400 tallet, som var vigtig for byen, der var en del af det gamle handelsforbund - Hanseforbundet. Bryggen er ikke så underligt at finde på UNESCO's verdens arvs liste. Bergen er kendt som byen af de syv bjerge og via Fløibanen som starter fra byen, har du mulighed for at komme op på et af bjergene, Fløyen. Turen tager 8 minutter til toppen hvorfra man bliver belønnet med en smuk udsigt over byen. På grund af Norges mange kyster, har havindustrien altid været en vigtig del af landets økonomi og kulturelle liv. Bergen er den vigtigste havn i landet og er derfor ikke så underligt en by med rig mulighed for at skaffe frisk fisk. Besøg fiskemarkedet i centrum af byen hvor der kan købes fisk, skaldyr og grønsager. Vi kan desuden anbefale en tur forbi Troldhaugen museum, eller hvad med en tur i det flotte Akvarium?

Vi er nået til rejsens sidste dag, men fortvivl ej - der er stadig en HEL dag tilbage i fantastiske Bergen. Tag forbi kunstgalleriet KODE som er et af nordens største museer for kunst og musik og du finder blandt andet kendte værker af Edvard Munch, JC Dahl og Nikolai Astrup. Se i øvrigt den gamle kirke, Fantoft og tag ind til det hyggelige kulturhus, Værftet, med sin hyggelige cafe og bar, skønt beliggende på halvøen Nordnes. Oplev charmen og atmostfæren i bydelen Bergenhus som også er placeret på Nordnes.

Sent samme aften er det atter tid til at starte hjemturen mod Danmark. På den første del af hjemturen rejser du med nattog fra Bergen til Oslo, hvor du de næste 7 timer kan få en god nats søvn i sovekupeen.

Nattoget triller ind på Oslo banegård tidligt om morgenen og her er der tid til at spise morgenmad, før det næste tog tager dig det sidste stykke hjem med et kort skift undervejs i Göteborg i Sverige.

Vi håber du har nydt din uge i smukke Norge og at Oslo og Bergen har givet dig et godt indtryk af dette fantasiske land som rummer smuk natur, dejlige byer og søde og hjælpsomme mennesker. Vi har ihvertfald gjort os umage for at rejsen både kombinere Norges to største byer og de flotte landskaber med den uforglemmelige togtur på Bergensbanen.

På gensyn hos GrønRejs!

Pris pr. person ved 2 personer inklusiv tog og hotel fra Kr. 6.999,-

OBS: Prisen varierer efter dine ønsker og sæson

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld nedenstående formular med dine rejseønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. Du er altid velkommen til at kontakte os på 3113 2255 

Få skræddersyet din togrejse

Selvom vi efter bedste evne har forsøgt at sammensætte rejsen på baggrund af vores kunders forespørgsler og eksperters viden, er vi klar over at du kan have ønsker til ændringer i rejsen. Vi giver meget gerne et tilbud på en skræddersyet togrejse efter dine ønsker om komfort, ruter og destinationer. Læs mere om muligheden her