Vælg en klimavenlig rejse med tog

Vi hører igen og igen fra folk som ikke ønsker at rejse med tog på ferie, fordi det er alt for besværligt at planlægge og bestille en togrejse. Det er en hel videnskab at sætte sig ind i jernbanenettet og få ruter, rejsetider, og togskift til at hænge sammen. Samtidig kan det være en jungle at finde rundt i togselskabernes billetsystemer. Det synes vi er smadder ærgerligt, da togrejser og interrail er en fantastisk måde at rejse på og samtidig er nogle af de mest bæredygtige rejser.

I GrønRejs ønsker vi at gøre det nemt for alle at vælge en klimavenlig ferie, uden alle bekymringerne og alt besværet som normalt følger med. Vores rejser giver nogle eventyrlige oplevelser og sender dig afsted med grøn samvittighed, uanset om du ønsker at opleve Norges nordlys, eller at tage på ferie med et chartertog til sydens sol. Med vores grønne rejser får du en bæredygtig ferie og undgår flyskam.

Fly

CO2-udslip pr. km med fly

220 g

 

Kilde: TV2 Nyhederne

Tog

CO2-udslip pr. km med tog

37 g

CO2-besparelse

CO2-besparelse pr. km med tog

183 g

Kilde: TV2 Nyhederne

Tallene i bjælken ovenover er gennemsnitlige udledninger og de stemmer altså ikke nødvendigvis lige overens med din konkrete ferierejse. Flere faktorer spiller ind, som f.eks. hvor mange personer, der sidder i toget eller i flyet. Tallene tager heller ikke højde for, at der også er en CO2-udledning ved at lægge jernbaner og producerer tog og fly, men de viser alligevel den store forskel der er i udledningen i tog og fly.

SE HVOR MEGET DIN REJSE UDLEDER

Med denne smarte klimaberegner kan du nemt sammenlige CO2-udledningen og andre faktorer der påvirker miljøet, for transport med fly, tog og bil på din konkrete rejse. Indtast hvor du ønsker at rejse fra og den ønskede destination, så viser beregneren dig nogle grafer og oversigter over hvor meget rejsen udleder af CO2, giftige partikler, smog/ozon, og brændstofforbrug.