Forunderlige Budapest

DET SKAL DU SE I BUDAPEST

Tag til Budapest og oplev en heksekedel af historie og kultur

Budapest en fantastisk storslået, og multikulturel by som emmer af mangfoldighed, historie, humor og eventyrlighed.

Har man en craving efter storbyferie, og lyst til at prøve noget andet end London, Berlin og Paris, er Budapest et oplagt bud. Byen er et mekka af kultur og seværdigheder, og rummer alt fra storslået slotte i bedste Harry Potter stil, store brede boulevarder med rødder tilbage til kejserperioden, hyggelige små parker, og oplagte gåturs ruter langs floden Donau.

Hop-on-off sporvogne
Som en hver anden storby er der altid et kaotisk mylder af aktivitet. Særligt byens gule hop-on-off sporvogne, kan være en oplevelse værd og et godt udgangspunkt for et Budapest eventyr hvis man ikke er stedkendt. Særligt populær er den charmerende linje 2 der kører langs Donau floden på Pest siden af floden. Sporvognsnetværket i Budapest er meget velfungerende, og det er muligt at nå de fleste steder i byen alene ved hjælp af sporvogn. For turister er det meget nemt og bekvemt at komme rundt, og er man lige landet i byen kan det helt klart anbefales at prøve sig frem med sporvogne, da der vil være noget sightseeing værdi i turene og derudover meget transporttid sparet.

Termiske bade Széchenyi
Det er få byer i verden der i så mangfoldigt antal har termiske bade, det kan derfor også være en udfordring at skulle vælge hvilket et man skulle aflægge et besøg, men det imponerende Széchenyi termiske bad, er en sand oplevelse. Det store kurbadekompleks fra slut 1800-tallet er opkaldt efter en af Ungarns store personligheder István Széchenyi og er placeret i Budapest centrums offentlige i park.  Selve komplekset er opført i en nero-barok byggestil, rummer indendørs og udendørs badefaciliteter. De mange bade i komplekset er bygget oven på et af de områder med mange kilder som Budapest også er kendt for.
Et besøg her er en særlig oplevelse og ikke blot som et besøg i en offentlig svømmehal, særligt udendørsområdets mange bassiner med varmt vand og kunstfærdige springvand er en sjov oplevelse og engod mulighed for afslappende adspredelse under ens ophold i Budapest.

Besøg eventyrs slottet Vajdahunyad i hjertet af Budapest
Ikke langt fra det store pompøse Széchenyi termiske bade kompleks, finder man Vajdahunyad slottet, der er opført i 1896 som et lidt utraditionelt byggeri. Oprindeligt var byggeriet tænkt som et midlertidigt et og blev fra start af opført af planker og træ og smukt dekoreret til ære for besøgende. Med tiden blev stedet, grundet sin popularitet, ombygget til det permanente slot som står i dag. Slottet er et fantastisk eksempel på Ungarns selviscenesættelse og er opført som en showcase og hyldest til nationen. Ved et besøg vil man opdage at det er opdelt i fire sektioner, bygget i de fire stilarter, Renæssance, Gotisk, Romantisk, og Barok med et touch af den ungarnske arkitektur. Slottet har i efterhånden tryllebundet besøgende i mere end hundrede år og er med sin Harry Potter agtige glød og er helt klart et besøg værd.

Ruin bar på adressen 25 Irányi u
Det er muligt at finde op til flere interimistiske barer i Budapest, en ryddet byggegrund eller hengemt i en forfalden bygning, kendetegnet ved dem alle er at de ikke bare er barer.”Red Ruin bar” er med sin skæve humoristiske indretning i et kommunistisktema indrettet som en humoristisk hyldest til landets kommunistiske fortid. Stedet er populært blandt lokale, men også velbesøgt af turister, og man kan her finde og godt og bredt sortiment af de lokale øl, såvel som et godt udvalg af internationale øl.

Mazel Tov
I det historiske jødiske kvarter, på adressen Akácfa u. 47, finder vi restauranten Mazel Tov, som serverer noget af den mest lækre og udsøgte middelhavsmad. Stemningen er hyggelig, varm, indretningen er checkede og trendy, servicen den er ligesom maden lige i skabet!
Der er noget særligt velkommende over Mazel Tov, der med en dæmpet rar belysning, rå murstensvægge, gobelinagtige vildtvoksne planter, invitere en som gæst til at hygge, og føle sig hjemme. Maden er fantastisk og hvis man ikke er bekendt med Israelsk-jødisk madlavning, er stedet en fantastisk introduktion til dette, velbekomme.

Klik her og få mere viden og inspiration om vores andre pakkerejse