HAMBORG ET KNUDEPUNKT TIL EUROPA

Toget mod Hamburg Hbf kører dagligt fra Københavns Hovedbanegård, og fra Hamburg Hbf er det desuden muligt at komme til en lang række skandinaviske forbindelsesdestinationer, Oslo, Stockholm, København og Aarhus.

Rejser man fra Danmark eller andre dele af Skandinavien med tog til et eller flere lande i Europa vil man nærmest altid skulle videre fra Hamburg Hbf. Det er nemt og komfortabelt, der er dog nogle ting som er gode at vide hvis det er første gang man planlægger rejser med tog.

Det du skal vide om rejser med tog fra Hamburg Hbf perronerne

 • Fra Hamburg Hbf kører der både express og regionaltoge hvilket vil sige ICE, IC og EC-toge, det er dog vigtigt at vide at alle denne slags afgange kører fra perroner som du finder under jorden.
 • De centrale dele af perronerne er dækket af et glastag der stammer tilbage fra starten af 1900-tallet, som gør at togrejsende på disse perroner også får en del af det mere naturlige sollys mens de venter.
 • For at kunne begå sig nemmest muligt på Hamburg Hbf er det godt at vide stationen har 14 perroner og at de to perroner som ekspres og regionaltogs stopper på er inddelt i zoner. Sporene eller gleis som det også skiltes på tysk er som vi også kender det lidt fra Københavns Hovedbanegård inddelt i zoner på perronerne således at en perron godt kan være optaget af mere end et tog ad gangen med hver sin destination. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på hvorfra på perronen man stiger ombord på toget.

Togskift på Hamburg Hbf
At skifte tog undervejs, kan for nogle være noget af det mest stressende i verden, det er dog vigtigt at holde hovedet koldt og ikke stresse, da det kan være lige så nemt at stige på det forkerte tog som det rigtige.

På Hamburg Hbf kan man dog være så heldigt at det videre tog kører fra samme perrons som det tog der man er ankommet med, det gælder ganske enkelt om at holde øje med de utallige informationsskærme der findes på stationen og ellers er det muligt at orienterer sig på de gule Abfahrt planer der hænger i papirform.

Ventetid i Hamburg hvad kan man nå at se?
Et togskift på Hamburg Hbf kan som første gangs oplevelse være en hektisk omgang og i mange tilfælde kan det godt betale sig at tage et senere tog frem for at skulle forsøge at finde sit næste tog på kort tid. Dette kan imidlertid betyde at man har mange timer på hånden og selv om Hamburg Hbf kan byde på meget er det måske ikke det bedste sted at fordrive ventetiden mellem et togskifte.

 • Miniature Wonderland på Kehrwieder 2, er helt klart et besøg værd hvis man har børn med, men stedet kan i den grad også anbefales for voksne. Den 1490 m2 store miniatureverden byder på mange nuancerede landskaber med over 260.000 forskellige figurer, et besøg i en ”Find Holger bog” hvor rammerne for landskaberne spænder over alt fra fortiden til nutiden. Stedet er fantastisk detalje præget med utroligt finurlige landskaber, som kan få gæster til at bruge flere timer under deres besøg.
 • Pauli Elbenbtunnel, ved Pauli Hafenstrasse er absolut et besøg værd, hvis man har tiden til det er en tur gennem Elbentunnel en fantastisk oplevelse. Tunnelen strækker sig 426,5 meter under Elben som gennemskærer byen, og som besøgende er det en fantastisk oplevelse først at blive sænket med elevator ned i det mosaikbeklædt dyb for derefter at gå turen til den modsatte bred, vel og mærket under vandets overflade. Fra den modsatte bred er der en fantastisk udsigt over Hamborg havn.
 • Planten un Blomen-parken, beliggende på Skt. Petersburg Strasse, 28 er helt klart et besøg værd i solskin, ja faktisk alt slags vejr, stedet er placeret centralt i hjertet af Hamborg ca. 15 minutters gå tur fra Hamburg Hbf, og rummer en alsidig have med den største japansk indrettet have i Europa, en have med lægemiddel planter, en rosenhave, gode spots med små cafeer solskinsspots i godt vejr.
 • Et godt sted at spise har man tiden og lysten til et godt måltid, er Körri Speisekontor et godt valg. Den lille hyggelige restaurant er placeret på Burchardstrasse 6, en sidegadegade til Johanniswall, maden som er kendt typiske klassikere, er god og lavet fra bunden, og atmosfæren er dejlig.
  Stedet er i det hele taget et perfekt valg til at indtage en hurtig frokost eller tidlige aftensmad før man skal på farten igen, indretningen er behagelig med hyggelig belysning, lounge indretning med en stor bar og fantastisk venlig og kompetent servering.

Hamborgs tre centrale stationer

 • Hamborg har tre større centrale togstationer hvor Hamburg Hbf tæller en af dem derudover findes der Hamburg Dammtor og Hamburg Altona.
 • Ved ankomster til Hamborg er det værd at undersøge hvor henne i byen man ønsker at være da Hamburg Hbf er den mest centrale af de tre og de andre ligger mere ud til Hamborgs forstæder.
 • Mange langdistance til Hamborg vil have Hamburg Altona som endemål men vil stoppe undervejs på Hamburg Hbf, så panik ej hvis du er i tvivl om dit sidste stop.
 • En anden nyttig ting at vide er desuden at mange toge til Hamburg stopper på Hamburg Harburg som sidste stop inden Hamburg Hbf og dette bliver derudover også kaldt over højtaleren så du som rejsende har et varsel om hvornår du skal pakke dine sager sammen.
 
Er du blevet nysgerrig på togrejser og vil du vide mere om vores pakkerejse destinationer, så læs mere her.