Smukke Nordlys i Narvik

PÅ NORDLYS TUR I NARVIK

Højt mod nord blandt bjerge, fjelde og fjorder ligger Narvik placeret, byen der er kendt som stedet at se Nordlys

Drømmer du om at se Nordlys, kører på hundeslæde, stå på off-piste, tage på dagsudfluter til Lofoten eller fordriv tiden i verdens nordligste dyrepark, du kan opleve det hele og lidt til i Narvik.

Fra København til Stockholm og fra Stockholm til Narvik, vi bevæger os gennem det nordlige Norge og nærmere os den nordlige polarcirkel, hvor dagene bliver kortere og nætterne mørkere.

Med sin placering højt mod nord er Narvik et af de få steder i verden hvor døgnet er magisk, hvor ulvetime har en helt bogstavelig betydning og hvor nat og dag ikke nødvendigvis kan adskilles. Byen er kendt for sine mørketimer og særligt gunstige forhold, for at se det særlige himmelfænomen Aurora Borealis også kendt som Polarlys eller Nordlys. I perioden slut oktober til slut marts bliver det mørkt fra den tidlige eftermiddag til den sene morgen, og betingelserne er derfor særligt gunstige i forhold til minimering af lysforurening, der ellers kan have en betydning for oplevelsen.

På Nordlyssafari og ski ved Narvik
Knejsende rejser fjeldet sig over byen der med blinkende lys fra husenes vinduer, breder sig mellem fjorden og fjeldet. Det er sidst på eftermiddagen men solen har været nede siden 15-tiden, og det er nu muligt at iagttage byens ro fra Narvikfjellet hvortil man kan med gondollift som kører lidt udenfor byen og dagligt sender passagerer til toppen af fjeldet. Der er fantastiske muligheder for at stå på ski i off-pist på fjeldet eller tage med på en guidet Nordlyssafari, og ellers er det at nyde udsigten fra toppen en fantastisk oplevelse i sig selv. I sommerperioden hvor døgnet aldrig bliver mørkt er det muligt at opleve midnatssolen fra omkring den 22. april til den 22. august skinner solen til langt ud på aften, hvor den så aftager for derefter at tiltage igen.

Udflugt til Lofoten
Fra Narvik af er det muligt at tage af sted med bus på en dagsudflugt til det smukke Lofoten.
Lofoten området udgøres af en række mindre øer der, som perler på en snor strækker sig ud fra den norske kyst i det oprørske hav. Denne del af Norge udgøres af et vildt og utæmmet land, hvor man finder bjergtagende fjelde, skræppende kolonier af fugle i det mest majestætiske landskab man kan forestille sig. Fra Lofoten af er der gode udflugtsmuligheder i form af havfiskeri, ski, dykning, vandring, sejlads og derudover har området en fantastisk spændende vikingearv, som det er også er muligt at undersøge under et besøg.

Polar Park
Et andet udflugtsmål herfra kunne eventuelt være Polar Park i Bardu lidt nordøst for Narvik. Parken slår sig på at være Norges nordligste dyrepark og der er rig mulighed for at opleve store klovdyr og rovdyr. Parken er f.eks. hjemsted for elge, los, brunbjørne, og ulve, som bliver vist frem i sine naturlige omgivelser, og det er da også lidt særligt at komme tæt på en ulv i dens eget hjem frem for se den i bur.

På hundeslædetur i omegnen af Narvik
Ca. 80 km nord for Narvik by finder man den familiedrevet Jevningen Gård Dogsledding & Arctic Farming, stedet ligger afsondret fra den omgivende verden, og er kendt for en enestående gæstfrihed og hundeslædeture i et fantastisk naturområde. En tur til Jevningen Gård er en oplevelse for livet, hvor gæsterne møder nogle af det Norges allermest venlige og gæstfrie mennesker, og ikke mindst deres fantastiske, henrivende og udholdende Alaska Huskyer.

Her spiser du måske Norges friskeste fiske anretning
På kongens gate nr. 42 finder man Fiskehallen, her finder man en venlig atmosfære og fisk af den bedste kvalitet. Det er både muligt at nyde maden på stedet altså i hallens restaurant eller tage den med sig på farten. Konceptet i køkkenet er simpelt nok, du følger fisken fra havet til tallerken, og der går aldrig lang tid før fisken er på tallerkenen.

Er du blevet hooked og vil du videre mere om vores andre spændende destinationer, så læs mere om vores pakkerejser