UNIK NORDLYS i 2023 og 2024

De bedste nordlys chancer ligger lige rundt om hjørnet. 2023 og 2024 bliver rekordår for nordlys, som kommer til at vise sig fra sin bedste side med endnu tydligere farver hen over nattehimlen.

Vil du gerne se nordlys? Så er 2023 og 2024 årene at gøre det.

De næste to år er der nemlig helt unikke forhold i solens cyklus, som gør, at den dansende nordlys bliver endnu smukkere og tydeligere end den plejer. Solens cyklus svinger i aktivitet og nærmer sig lige nu den mest intense periode, som kommer til at udfolde sig de næste par år. Og hvis det ikke var nok, så viser det sig også, at netop denne cyklus har et endnu større potentiale for at vise nordlys end solens forrige cyklus. Dermed bliver nordlyset mere farvestrålende og unikt samtidig med, at det forekommer oftere end det plejer, så dine chancer for at se det bliver større.

Så hvis du har et ønske om at se de flotte farver bevæge sig over himlen, er det bare med at komme afsted!

Hvornår er det bedste tidspunkt at se nordlys?

De bedste måneder til at se nordlys er fra oktober til marts, hvor nætterne er lange og mørke. Om aftenen og ud på natten er der ingen anden lys til at forstyrre og ofte meget lidt lysforurening, så farverne fra nordlyset vil stå endnu klarere på himlen. Det bedste tidpunkt at se nordlys kan være lige fra tidlig aften til tidlig morgen i vinterhalvåret, hvor solen er gået ned og endnu ikke stået op endnu. Hold derfor øjnene åbne fra klokken 18:00 til klokken 02:00 om natten, hvis du ikke vil gå glip af det smukke nordlys.

Når man tager afsted på en nordlystur, er der aldrig garanti for, at man ser nordlys, da det er et naturfænomen, der ikke kan forudsiges med 100% nøjagtighed. Men én ting er sikkert: Hvis du tager afsted inden for de næste par år, så er chancerne endnu større end normalt. Det handler om at væbne sig med tålmodighed og være klar med kameraet, når det magiske lys pludselig kommer frem.

Se nordlys i Lapland

Ét af de bedste steder til at se nordlys er blandt andet i Lapland, som ligger helt oppe nord på og omfatter både Sverige, Finland, Norge og Rusland. Kendt for sin uberørte natur og betagende landskaber, tiltrækker Lapland besøgende fra hele verden, især på grund af muligheden for at opleve nordlyset.

Denne region er hjemsted for det samiske folk, der har en unik kultur og levestil, der er tæt forbundet med naturen. Samerne er kendt for deres rensdyrhold og deres evne til at tilpasse sig de ekstreme vejrforhold i området. Besøgende til Lapland har mulighed for at lære om samernes kultur og traditioner gennem museer, samiske landsbyer og autentiske oplevelser.

Fra Stockholm går der et nattog hele vejen op til byerne Kiruna og Abisko i Sverige og Narvik i Norge, hvor man kan iagttage det smukke snelandskab glide forbi, mens man sidder i toget. I Sverige og Norge er der flere muligheder for at tage på nordlysjagt i helt unikke omgivelser. Blandt andet kan man opleve:

Nordlyset er en af ​​naturfænomenernes sande skatte, og 2023 og 2024 er nogle fantastiske år til at opleve det spektakulære lysudbrud på himlen. Med solaktiviteten på sit højdepunkt er chancerne for at se nordlyset bedre end nogensinde. Så sørg for at sætte kryds i kalenderen til en rejse i vintersæsonen i år eller næsten år. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Drømmer du om en unik nordlysoplevelse i Lapland?

Vi laver skræddersyede togrejser til store dele af Norden, hvor man kan være heldig at få et glimt af det flotte nordlys på himlen.