Grupperejse til Bad schandau med dansk rejseleder

Vandreferie til smukke sächsische schweiz

September 2024

8 dage

Grupperejse (guide)

Fra 9.950,-

Tilbudspris for dette års vandrerejse!

max 17 tilmeldinger

Rejsedato: 23. – 30. september 2024

Denne gruppetur med fast base i Bad Schandau byder på vandreture på niveau 3 (se nederst hvad det betyder) med indlagt fridag. Hotellet bliver dejlige Lindenhof.

På dette tidspunkt i september er løvet ved at skifte farve og de store grupper af turister er reduceret. Rammerne er således sat til en masse gode oplevelser, som vil give rejseminder for livet.

Området kaldes også for Elbsandstein bjergene og ligner ikke rigtig noget, man kender andre steder. Nogen har måske hørt om Mahlerweg, hvor nationalromantiske malere i netop dette område hentede inspiration til kendte malerier. En fantastisk vandredestination ikke så langt væk fra Danmark.

Områdets grantræer lider under klimaforandringer og skovbrande, idet en barkbille har fået overtaget i de tørre somre og ødelægger træerne. Så terrænet er under forandring og turene kan blive påvirket af væltede træer og usikre vandrestier.

Om vandreturene: Hver dags vandringer uddybes nedenfor. Hvad angår kondition opfordrer rejseleder til normal kondition. Godt fodtøj er nødvendigt! Vandreturene er baseret på medbragt frokost. Er der lovet regnvejr til frokost søger vi tilflugt under ophængt pressenning.

Ved to af vandredagene bruger vi sporvognen fra bymidten. To-tre dage bruger vi lokal transport på anden vis. Gæstekort fra hotellet giver os bla adang til off. transport. Det dækker den lokale tarifzone, så ønsker man på fridagen at tage til Dresden koster det herudover.

Togrejsen er noget helt for sig selv og en hyggelig tur igennem det danske og tyske landskab. Særligt den sidste strækning er smuk, hvor toget kører langs floden Elben inden vi stiger af af toget.

Turleder på rejsen er geograf og udstillingsudvikler Poul Kattler, som guider flere grupperejser for GrønRejs. Poul er tillige togentusiast og vil trygt lede rejsen med en masse spændende fortællinger.

Rejseoverblik

Rejsens indhold

På rejsen får du/I lov til at opleve unikke vandreture i smuk natur sammen med vores erfarne rejseleder Poul. 

Se en mere detaljeret beskrivelse af programmet dag for dag herunder:

Udrejse fra Danmark

 • Fælles afrejse fra Københavns Hovedbanegård (evt. rejse fra din afgangsstation, hvis du rejser fra en anden by – ved nærmere aftale). 
 • Togturen: København – Hamburg – Berlin – Bad Schandau

De store huler i bjergene

Med Kirnitchtalbahn, en gammel men fint vedligeholdt sporvogn, til endestationen Lichthenhainer Wasserfall. Vi går op til Kuhstall, som bliver vores første rigtige oplevelse med de utrolige Elb Sandstensformationer. Vi nyder vores medbragte frokost heroppe, og dernæst går vi videre mod Kleiner Winterberg og Ida Grotten. Landskabet er ganske ubeskriveligt her, og er sine steder udfordrende for højdeskræk. Vi slutter nede i dalen i Beuthenfall, og kan tage et stoppested frem til Wasserfall og købe en forfriskning i den tradistionsrige kro her og gi’ os god tid. Med Kirnitchtalbahn tilbage til Bad Schandau, når det passer os.

4 timers vandring. Sværhedsgrad 3.

 Vilde kløfter og spidser

Så skal vi for alvor prøve kræfter med bjergene. Vi tager sporvognen til Nasser Grund og stiger op ad Wilde Hölle, der nok er turens mest udfordrende stigning til Carolafelsen. Snart får vi på højderyggen udsigter til Elben, hvor vi nyder vores medbragte mad og går helt frem til toppen af Schrammstein. Der er undervejs metaltrapper og altid udhugget trin, så der er solidt fodfæste, og plads til hænderne. Forfriskninger efter strabadserne ved café i Schrammsteinbaude. Vi går hjem til Bad Schandau via den lille by Ostrau, og løfter os ned de sidste højdemeter med den historiske udsigtselevator fra 1904. Eller går den lettere vej langs Elben hjem.

5½ times vandring. Sværhedsgrad 3½, det ekstra ½ pga opstigningen i Wilde Hölle, der er fantastisk!

Den unge Kirnitzsch-flod

Den længste tur på programmet, men ikke så anstrengende. Det er en rundtur med udgangspunkt i Hinterhermsdorf, som ligger en bustur væk fra Bad Schandau. Det er en meget afvekslende tur, og efter frokost endda med en forvokset kanofart på et opstemmet afsnit af den lille flod.

6 timers vandring. Sværhedsgrad 3.

Fridag

Mulighed for sejltur på Elben, en cykeltur langs Elben eller en udflugt til Dresden. Eller brug dagen på Spa, Wellness og Swimmingpool i Bad Schandaus Toskana Therme.

Sebnitztal og evt. klatretur

Vi går lidt op i Kirnitztal og drejer op i den flotte slugt mod Altendorf. På en herlig sti går vi ned i Sebnitztal og følger floden og den lille jernbane via Gossdorf Hohlmühle ned til frokost med medbragt mad i Ochelbaude.
De modige kan hér leje udstyr og prøve en nem klippeklatring på Klettersteig Ochelbaude. Vi får en instruktion, før vi går i gang, og det minder således meget om de populære trætop klatringer, man kan prøve mange steder i Danmark. Vi vil på forhånd spørge hvem, der har lyst (tilkøb), og det gennemføres kun ved en vis minimum-interesse.

Enten kan man taget toget hjem eller gå hjem via Wustmanndörfel og slotsruinen over Bad Schandau, hvor der er et sjovt udsigtspunkt og zigzag på stien til Bad Schandau.

3 timers vandring ud, 2 timer hjem (eller toget), sværhedsgrad 2 + bjergklatring.

Enestående flotte Bastei

Vi tager lokaltoget til Stadt Wehlen og går først lidt langs Elben og stiger opad til Bastei, som er det mest berømte udsigtspunkt knejsende højt over Elben. Man tror det er løgn, her er virkelig flot. Vi kan gå en tur i middelalderfæstningen fra 1300-tallet, hvor der var klemt en lille hold tropper ind på klippeafsatserne. Inden vi skal nedad spiser vi vores medbragte mad. Og får en eventyrlig nedtur gennem Schwedenlöcher til Amselgrund og langs Amselsee.
Vi kommer nu til Kurort Rathen. Her kan vi deles. Nogen kan slappe af, fx med den flotte udendørs modelbane over Elben med trækfærgen, andre kan gå langs floden og stige op over Lilienstein bjergmassivet. Der er sågar en beværtning oppe på toppen. Endnu en forrygende nedtur og retur med lille færge til Königstein station og tilbage en station til Bad Schandau. Så har vi virkelig også gjort Elb Sandstensbjergene godt!

1. del byder på 3 timers vandring, sværhedsgrad 3. 2. del også på 3 timer med sværhedsgrad 3.

HJEMREJSE

 • Vi skal afsted om formiddagen. Med tog til Berlin og Hamborg og efter sidste skift af tog til Danmark.

Denne tur kategoriseres som 2-3.

Let.– Vandringerne er lette og relativt korte på gode stier.

Let til middel. Vandringerne er nærmest lange traveture på jævnt underlag, men med stigninger og fald.

Middel. Vandringerne er mere krævende med stejlere passager, men kan klares med er rimelig god kondition. Underlaget kan være ujævnt og stenet.

Krævende. Vandringerne er ret krævende. Deltagerne må have god kondition og være udholdende. Der kan være passager, hvor du må tage hænderne til hjælp eller skal forcere store stenblokke.

Meget krævende. Vandreerfaring er nødvendig. Svære passager, dog uden klatring. Konditionen og udholdenheden skal være virkelig god.

Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde, terrænets beskaffenhed samt stigninger og fald. En lang vandretur i et meget let terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kort tur med mange stigninger og fald.

Lange opstigninger kræver en god kondition, hvorimod lange nedstigninger især er belastende for knæene.

Vandretid
Den angivne tid er den effektive vandretid for en gruppe som vores, hertil skal lægges pauser og transport.

Når der på nogle ture er angivet en kort vandretid, betyder det derfor ikke, at man kun er ude i naturen i kort tid. Alle vandredage varer som regel fra morgen kl. 9 til sidst på eftermiddagen.

Indkvartering i Bad Schandau

Hotel Lindenhof Bad Schandau tilbyder komfortable værelser med moderne faciliteter, beliggende i naturskønne omgivelser ved Elben. Hotellet har en hyggelig atmosfære, en indbydende restaurant med lokale specialiteter, og et wellnessområde med sauna og spa. Ideelt for afslapning og udforskning af Saksiske Schweiz’ smukke landskaber.

Hotel Lindenhof Bad Schandau

 • Komfortable værelser
 • Naturskøn beliggenhed ved Elben
 • Hyggelig atmosfære
 • Restaurant med lokale specialiteter
 • Wellnessområde med sauna

Det siger vores gæster

2 voksne

(med delt værelse)
Pris pr person 9.950
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • 7 nætter på Hotel Lindenhof
 • Morgenmad alle dage på hotellet
 • Lokalt by- og turistskat
 • Bådtur
 • +1.800 kr. for 7 x 2-retters aftensmad på hotellet (angiv i formularen)
Eksempel

1 VOKSEN

(eget værelse)
Pris pr person +850
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • 7 nætter på Hotel Lindenhof
 • Morgenmad alle dage på hotellet
 • Lokalt by- og turistskat
 • Bådtur
 • Enkeltværelsestillæg
 • +1.800 kr. for 7 x 2-retters aftensmad på hotellet (angiv i formularen)
Eksempel

Få et tilbud

Udfyld formularen med dine ønsker, så vender vi tilbage med et rejseforslag. Tjek gerne dit spam filter. Vores koncept er pakkerejser med tog og indkvartering. Togbilletter sælges ikke separat.

Vi bruger kun dine oplysninger til at kontakte dig angående denne henvendelse. Vi videregiver ikke informationer til 3. part eller sender spam.

Andre informationer

Mere info på vej

Mere info på vej