Storbyrejse til Berlin

TOP 5 OPLEVELSER I BERLIN

Oplev Berlin, Tysklands hektiske og summende heksekedel af kreativitet, originalitet og kunst

Oplev Berlin, en storby med puls, kultur, historie, og originalitet. Tag til karaoke søndag i Mauerpark, se Hitlers monstrøse betontårn, eller besøg et anderledes kunstgalleri.

Humboldthain park,

I fem minutters gåafstand fra Bahnhof Berlin Gesundbrunnen finder man Humboldthain Parken, der med sit rå urbane betonudtryk ikke umiddelbart syner af meget, dog gemmer den på mere end hvad det blotte øje kan afsløre og er derfor helt klart et besøg. Som et direkte modsvar på de allieredes bombetogter over Berlin beordrede Hitler et antal flaktårne opført på strategiske steder i Berlin mellem 1940-1942, deriblandt blev et opført i Humboldthain park. I dag ligger tårnet ødet hen i udkanten af parken, men hvis man følger parkens krogede stisystem til toppen, vil man hurtigt opdage dets sande værdi i udsigten fra toppen. Så hvis man går og ruger på en lille urban-explorer er Flaktårn III, et fantastisk sted at prøve sig selv af.

Original Unverpackt emballagefrit indkøb.
Nær hjertet af Berlins Kreuzberg kvarter på adressen Wiener Straße 16, finder man Original Unverpackt den emballagefri fødevarer forretning. Konceptet er simpelt, medbring din egen beholder når du køber ind og spar emballagen. En sjov og bæredygtig idé som de fleste nok jubler over, i forretningen kan du finde de fleste grøntsager og basale dagligdags ting, samt dem som du ikke nødvendigvis møder hver dag. Har man ikke selv medbragt beholdere til dine indkøb er det muligt at tilkøbe stofnet eller glas beholdere til sine indkøb.

Haus Schwarzenberg et galleri for gadekunst
På adressen Rosenthaler Straße nr. 39 nær shopping gaden Hakescher Markt, finder man en oase af rå kunsternerisk kreativitet. Adressen er med sin anonyme indgang, gennem Hackeschen Höfe, nem at overse på denne travle shopping gade. Bag passagen finder man en hyggelig gyde med bar og udendørs servering, og mure der er oversprøjtet med graffiti kunst. På gydens dekorerede mure finderman en del ukendte og anonyme kunstværker, men også nogle af de mere etablerede kunstnere. Stedet er hovedsageligt kendetegnet ved skiftende værker fra dag til dag, med undtagelse af nogle få værker af de større etablerede navne. Det smukke og udtryksfulde gadegalleri varetages af nonprofit organisationen Haus Scwarzenberg, som også holder til i huset af samme navn.

Loppemarked og Karaokekoncerter Mauerpark har det hele
Fortsætter man fra Humboldthain park videre ad Gustav Meyer allé i retning af Prenzlauer Berg, vil man ende ved Mauer park. Parken var under den kolde krig et ingenmandsland, hvor al færdsel var med fare for liv og lemmer. I dag er området mindre dramatisk og kommer man her i weekenden er det muligt at finde loppemarkeder, madboder og som noget helt særligt Joe Hatchibans Bearpit Karaoke om søndagen.

Berlins Museums ø
Man skal selvfølgelig aldrig forvente regn, men hvis det skulle hænde under et besøg i Berlin, er byens museums ø med blandt andre Pergamon museet et fantastisk sted at fordrive tiden.På museet er det muligt at opleve flere arkæologiske udstillinger fra Mellemøstens oldtid, deriblandt dele af den babylonske Ishtar port, samt den smukke buste af dronning Nefertiti. Derudover er det muligt at besøge Bode museum, Neues museum, Alte Nationalgalerie, og Altes museum, der alt sammen ligger indenfor gåafstand af Pergamon museet.

Her kan du spise en uforglemmelig burger
Tæt på U-bahn stationen, Schlesisches Tor, finder man en burgerbar i en noget usædvanlig konstellation.
På trods af at serveringen foregår fra et tidligere offentligt toilet, er Burgermeisters berømt for at serverer en af Berlins ypperligste Burger. Det kan absolut anbefales som et frokostpitstop eller sidste stop på vejen hjem. Adressen er 10 Oberbaumstraße, og som en ekstra gevinst til burgeren er det muligt at nyde synet af den smukke bro over floden Spree Oberbaumbrücke, der forbinder den ene del af Berlin med den anden.

Klik her hvis du er blevet varm på Berlin, eller læs mere om en af vores andre spændende destinationer.