5 PERLER VED CINQUE TERRE

Oplev det maleriske smukke Cinque Terre den italienske riviera

Selve området, som Cinque Terre udgør, strækker sig over 12 km og ligger placeret i La Spezia regionen omkring 40 km fra Genova og ud til det Tyrrhenske hav. Området her ligger på UNESCO´s verdensarvslisten og er særligt kendt for den bjergtagende, billedskønne udsigt over byen. Området har da også tryllebundet besøgende i århundreder med sine smukke og forskelligfarvede huse, der snor sig op ad kystens skråninger.

5 perler ved den italienske riviera
Cinque Terre – ”den italienske riviera” – består af 5 charmerende mindre byer ved kysten: Riomaggiore, Vernazza, Manarola, Monterosso og Corniglia. Området er især kendt for dets vandrestier og det veldrevne netværk af lokalbaner, som bringer lokale såvel som turister mellem byerne. På grund af vandrestiernes popularitet er det på en del af ruterne kun muligt at gå mod et gebyr eller ved tilkøb af et vandrepas. De mindre befærdede ruter er dog gratis at vandre på. Hvis man føler, at fødderne har brug for en pause, kan man også benytte lokalbanen til at komme mellem byerne ved tilkøb af et vandrepas.
For et ekstra tilkøb kan man desuden frit benytte nogle af de mange både, der sejler ved kysten. Sidstnævnte kan især anbefales, hvis man ønsker at se byernes karakteristiske farvestrålende huse ved kysten.

Sestri Levante den eventyrlige by på kysten
Tæt på Cinque Terre området ligger Sestri Levante, som selveste H.C. Andersen besøgte i 1830’erne og skrev i rosende vendinger. Byens smukke bugt bærer da også navnet ”Baia delle Favole”, eller eventyrenes bugt der er inspireret af den store digters besøg i området. I maj måned kan man opleve den årlig H.C. Andersen festival, hvor det er muligt at opleve et hav af gadegøglere, artister og boder, der falbyder diverse lokale håndværk.

Det gamle Sestri Levante
For den historiske og kulturelt interesserede sjæl kan det også anbefales at besøge en eller flere af byens kirker. Nær den gamle Giualino borg finder man Chiesa di San Niccolo, der er opført i 1100-tallet og som på trods af århundredernes restaureringer og ændringer har bevaret sit middelalderlige udseende. Stedet byder derudover på en fantastisk udsigt over byen og havet i skyggen af den gamle borg.  

Ud at spise i Sestri Levante
Byen rummer desuden et utal af gode restaurantmuligheder med kulinariske oplevelser fra det italienske køkken. Særligt anbefalelsesværdigt er Ristorante Portobello placeret med udsigt over bugten på Via Portobello og med et menukort, der bugner af alt godt fra havet. Restauranten er i den lidt dyrere ende, men maden bliver også anbefalet af Michelin-guiden og er udsøgt særlig mad fra Ligurien og derudover kendte Norditalienske klassikere.

Læs mere om en fantastisk pakkerejse til den Italienske Riviera her, eller bliv inspireret af en vores andre pakkerejser med tog til Europa og Skandinavien.