Tag med toget til Innsbrück – 5 ting du skal opleve i hjertet af det tyrolske alpeland

Udforsk det omgivende alpelandskab, besøg Eurpas højest beliggende zoologiske park, oplev en funklende verden af krystaller i Swarovski Kristallwelten eller besøg byens kunstkammer. Som hovedstad i delstaten Tyrol ligger Innsbrück godt placeret mellem to bjergtagende alpebjergkæder, som skaber nogle helt unikke og alsidige forhold for aktiviteter i byen og nærområdet alt afhængigt af årstiden.

På toppen af det uforglemmelige Nordkette
Det mægtige bjerg Nordkette hæver sig i baggrunden af byen Innsbrück og på dets højeste sted Haefelkar er det muligt at nyde udsigten i forbløffende 2300 m højde. Fra Innsbrück af er det muligt at nå toppen af bjerget på ca. 20 minutter med Nordkettenbahn, hvorfra man har en smuk og uforglemmelig udsigt over den omgivende blomsterdal og de øvrige bjerge. På toppen af Nordkette kan man alt afhængigt af årstiden, prøve sig selv af indenfor vandreture, hanggliding, paragliding, skiløb og snowboarding derudover også off-piste i afmærkede områder.

Partnach kløften nær Innsbrück
Tæt på Innsbrück, ved Garmisch Partenkirch ligger den smukke og rå klippekløft Partnach kløften.
Langs kløftens væg er der en afmærket sti langs den smalle korridor, som gennemskærer alpeområdet, og lader en vag stribe turkisklart vand undslippe fra den ene side af bjerget til den anden.
På turen møder man et forbløffende klippelandskab der bugter sig dybt inde i grotten, særligt ved denne tur er også en lille afsats dybt inde i grotten, hvor man finder en statue af Jomfru Maria, som våger over ruten.

Alpenzoo Europas højest placeret zoologiske have
Særligt ved Innsbrück er at man kan besøge Europas højest beliggende zoologiske have. Som noget helt særligt ved Aplenzoo, kan man udover dyrene opleve en spektakulær udsigt over bjergene og de smukke dale i området. Derudover er det muligt for havens gæster at se nogle af de ca. 2000 dyr fordelt på 150 arter der kan findes i de omgivende bjerge eller tidligere har kunnet findes. Alpenzoo er som noget helt særligt kun en dyrepark der holder lokale dyr, og man vil derfor ved et besøg her få et unikt indblik i det rige dyreliv som kan findes i de ellers barske og ugæstfrie bjerge.

Swarovski krystal verden
Lidt særpræget for området omkring Innsbrück er det kæmpemæssige Swarovski Kristallwelten anlæg ved byen Wattens. Stedet blev i 1995 anlagt som en temapark for at fejre den verdensberømte glasproducenten af samme navns 100-år jubilæum. Parken  som er designet af kunstneren André Heller, rummer en have med blandt andet den fascinerende Crystal Cloud & Mirror Pond.
Endeligt er der The Giant, som er André Hellers kunstneriske fortælling om en kæmpe der er draget ud i verden og vendt tilbage til byen Watten med alle sine skatte som en han sirligt for placeret i 17 rum, hvor i parkens besøgende kan se forskellige kunstneres udstillede fortolkninger af glas og krystal.

Et besøg på Schloss Ambrass
På adressen Schlossstrasse nr. 20 finder man, det smukke Schloss Ambrass, som i 1563 gennemgik en transformation fra værende en middelalderlig fæstning, til hjemstedet for en af Europas største samlinger af private kuriositeter. Slottet blev på befaling af Ærkehertug Ferdinand den anden ombygget til et moderne renæssanceslot. En del af slottet er i sin tid blevet special designet til at kunne rumme Ferdinands store samling af finurligheder, hvilket besøgende gæster i dag kan nyde godt af. Det er blandt andet muligt at se slottets store samling af drabelige våben, en udstoppet haj, eller portrætter af nogle af den sene middelalders store personligheder, deriblandt Vlad Tepes som senere skulle blive inspirationskilde for gyserfiktions superstar Dracula.

God mad med tradition, lokale og sæson bestemte råvare
Tæt på Innsbrück rådhus på adressen Seilergasse 55, finder man die Wilderin, og her går man ikke galt i byen med en sulten mave. Maden er lavet ud fra det lokale tyrolske køkkens traditioner og kokken bruger råvare fra lokalområdet, der i så vidt mulig grad sæson bestemte. Man skal derfor også være ude i ordentlig tid hvis man ønsker at spise aftensmad her, da stedet både er populært blandt de lokale såvel som turister.Restauranten er lille, men hyggeligt indrettet og personalet leverer service i top og er hjælpsomme i valg af menu såvel som vin.

Klik her og læs mere om vores mange andre pakkerejser til fantastiske destinationer i Skandinavien og Europa