Lettere vandreture med dansk guide

Alpe-paradis i jungfrau, schweiz

Juni 2024

9 dage

Grupperejse (guide)

Fra 18.450,-

OBS! 

Aflyst i år, men giv os meget gerne besked, hvis I ønsker at tage med på turen i 2025 eller ønsker tilbud på en individuel rejse til fantastiske Jungfrau.

 

Rejsedato: 22. – 30. juni 2024

Oplev alpinsk skønhed i verdensklasse og fantastisk schweizisk komfort på denne grupperejse med let vandring fra Grindelwald! Denne eventyrlige rejse tager til det mest varierede vandre- og udflugtsområder i Schweiz. Vi bor på et charmerende hotel midt i byen (Kreuz & Post) og bruger svævebaner og tandhjulsbaner til at komme op i det høje terræn omkring byen. Nyd fællesskabet med dine medrejsende, udforsk naturskønne stier, og slap af på det hyggelige, familieejede hotel. Med vores erfarne guide vil I opdage Jungfraus maleriske landskaber og skabe uforglemmelige minder på denne rejse.

Grindelwald er beliggende i de maleriske schweiziske Alper og byder besøgende velkommen med sin betagende skønhed. Omgivet af sneklædte tinder og grønne dale tilbyder byen en idyllisk ramme for naturelskere og eventyrlystne. Den charmerende alpine arkitektur, hyggelige gader og imponerende udsigt gør Grindelwald til et uforglemmeligt rejsemål med fokus på charme og naturskønhed.

Togrejserne bliver noget helt for sig selv, ud- og hjemrejsen er med nattog og i Jungfrau-området vil I komme med de allersmukkeste bjergbaner, som man kan komme i nærheden af. Oplev det hele på denne rejse med os!

Turleder på rejsen er geograf og tidligere udstillingsudvikler Poul Kattler, som kender Schweiz som sin egen bukselomme og har guidet mange rejser med tog. Poul er tillige togentusiast og vil trygt lede rejsen med en masse spændende fortællinger.

Måltider er inkluderet alle dage på hotellet med morgenmadsbuffet og 3-retters aftenmåltid.

Årstiden er fantastisk smuk, hvor der fortsat er meget sne på de højtliggende toppe samtidig med at alpeblomsterne blomstrer. 

Udstyr: Fælles anbefalinger for niveau 2 og 3: Solide vandresko, helst vandrestøvler. Dagrygsæk og siddeunderlag. Vandrestave, hvis man er fortrolig med disse. Tøj, der kan klare regnvejr og pludselig drop af temperatur. Specifikke gode råd kommer altid forud for hver tur.

Sværhedsniveau: Ligger mellem 2 og 3 (se beskrivelse herunder)

 • Nievau 2. Let til middel. Vandringerne er nærmest lange traveture på jævnt underlag, men med stigninger og fald.
 • Niveau 3. Middel. Vandringerne er mere krævende med stejlere passager, men kan klares med er rimelig god kondition. Underlaget kan være ujævnt og stenet.

togrejsen til schweiz

Togrejsen starter samlet fra Københavns Hovedbanegård, men du kan tage af sted fra den togstation nærmest dig, og går mod Hamburg gennem det danske landskab. Her skiftes til nattoget, som har afgang om aftenen. Næste morgen ankommer I til Schweiz hvor I skifter videre til dagstog fra Zürich. Den videre rejse gennem Schweiz tager jer alle ud til smukke bjergtagende udsigter.

Den billigste løsning i nattoget er en plads i liggekupéen til enten 4 eller 6 personer. Liggekupéen har borde, læselamper og gardiner, og vinduerne kan trækkes ned. Det er også muligt at rejse i en sovekupé for 1, 2 eller 3 personer. Sovekupéen har eget vaskeområde, klimaanlæg og stikkontakter, og der bliver serveret morgenmad. Deluxe-udgaven af sovekupéen har eget badeværelse, bruser og toilet. Alternativt kan vi anbefale at tage en hotelovernatning ved en banegård undervejs på rejsen. Læs mere om fordelene ved dette alternativ i menuen herunder.

For ud- og hjemrejsen

Udrejse

København H – Hamburg Hbf     13:26 – 18:02

Hamburg Hbf – Basel                   22:07 – 08:10

Basel – Grindelwald                      08:28 – 11:10 (skift i Spiez og Interlaken)

 

Hjemrejse

Zürich – Hamburg Hbf                  15:47 – 18:28 (skift i Interlaken)

Zürich – Hamburg Hbf                  20:59 – 07:54

Hamburg Hbf – København H      08:56 – 13:33

 

*Vi kan tilrettelægge rejsen fra din nærmeste station i Danmark

*Vi tager forbehold for ændrede togtider

Rejseoverblik

Rejsens indhold

På rejsen kommer vi forbi både Kiruna og Narvik, og der er et spændende program med aktiviteter samtidig med, at man også har mulighed for at opleve ting på egen hånd, hvis dette ønskes. Se en mere detaljeret beskrivelse af programmet dag for dag herunder:

Udrejse fra Danmark

 • Fælles afrejse fra Københavns Hovedbanegård (evt. rejse fra din afgangsstation). 
 • God skiftetid i Hamburg, hvor vi får aftensmad.
 • Nattog fra Hamburg til Basel i Schweiz

Ankomst til og udforskning af smukke Grindelwald

 • Ankomst med nattog og dagstog videre gennem det smukke schweiziske landskab
 • Ankomst til Grindelwald og check-in
 • Intro-vandretur:

Vi går ned på engen, langs floden, og op ad bakke på den anden side gennem skoven til Marmorbruch. Vi får et sug i maven på broen hen over Gletcherschlucht, og går retur via Halten og en anden vej op i Grindelwald.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Den flotte gletcherdal

 • Morgenmad på hotellet
 •  Dagens vandretur:

Vi går ned gennem Grindelwald til svævebanen til Pfingstegg og tager op med denne kabinesvævebane til 1.392 moh. Vandring på bjergsiden opad i den forrygende dal på stien mod Schreckhorn til frokoststop i 1.650 moh. ude i terrænet. Efter frokost kan man vende om. Er der flere kræfter, så kan man fortsætte til hytten Bäregg i 1.775 moh. hvor vi kan drikke en kop kaffe i hytten, inden vi går retur til Pfingstegg.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Männlichen til Fallboden – Panoramaturen

 • Morgenmad på hotellet
 • Dagens vandretur

Denne dag skal vi på turens nok mest ikoniske rute. Med svævebanen fra Grindelwald Grund til Männlichen i 2.229 moh. Vi går det sidste stykke op til toppen. Den tur kan dog springes over. Dernæst let vandresti mod Kleine Scheidegg 2.061 m. med vandløb, fine klipper og dyreliv undervejs. Medbragt mad nydes ved et udsigtspunkt. Videre via Kleine Scheidegg med kaffe, og dernæst op til den blå sø Fallboden, hvor vi vender om og tager toget fra Kleine Scheidegg til Grindelwald.

Man kan stoppe i Kleine Scheidegg og ikke gå til Fallboden.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Dalen med de mange vandfald

 • Morgenmad på hotellet
 • Dagens vandretur

Med toget over Zweilütchinen til Lauterbrunnen. Vi tager postbussen til vandfaldet til Trümmelbach vandfaldene , hvor vi kommer ind til det brusende vand i de helt utrolige huler og sprækker, som gletcherfloderne har gnavet i klippen. Efter den imponerende oplevelse går vi på den flade dalbund og nyder denne helt forunderlige dal med de stejle bjergsider. Et skyggefuldt sted i dalen spiser vi vores medbragte mad.
Vi passerer Staubachfalle på venstre hånd og havner i Lauterbrunnen, hvor vi stiger på toget til Wengen. Den mondæne by Wengen er bilfri by og vi går hen til svævebanen til Männlichen og får et stejlt lift op til bjergryggen. Heroppe kan vi nyde forfriskninger og udsigten, før vi tager svævebane retur til Grindelwald Grund.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Fridag ELLER mulighed for udflugt til Jungfraujoch og endda let vandring på isen

 • Morgenmad på hotellet
 • Dagens vandretur:

Jungfraujoch
(Kræver individuelt tilkøb oveni vores lokale rejsekort)

Vi tager toget til Kleine Scheidegg og skifter til Jungfraubahn. Stoppested og udsigt på vejen op gennem bjerget. Vi ender i Jungfraujoch i 3.475 moh. kaldet “Top of Europe”. Vi tager elevatoren op til udsigtspunktet Sphinx i 3.573 m. og nyder den forrygende udsigt. Så spiser vi vores medbragte mad ude på gletcheren.
Har man mod på noget mere på isen så kan vi herefter gå over gletcheren på sikker rute opad til den betjente Mönchjochhytte i 3.629 m. Det kan være lidt hårdt at gå op ad bakke i den tynde luft. Vi køber forfriskninger deroppe, og så er det meget lettere at gå samme vej tilbage.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Fantastiske Bachalpsee

 • Morgenmad på hotellet
 • Dagens vandretur:

Vi tager svævebenen fra Grindelwald til First i 2.167 moh. og går lidt opad til Bachalpsee i 2.265 m, der er vores frokoststed ude i terrænet og som rummer en mulighed for et frisk dyp i den lille sø af de to. Vi går retur til First og tager svævebanen retur til Grindelwald igen.

 • 3-retters aftensmåltid på hotellets restaurant

Zürich med rundtur

 • Morgenmad på hotellet
 • Med toget til Zürich via Brünig-passet og Luzern. Vi stiller bagagen på Zürich Hovedbanegård og spiser frokost på banegården, hvor det passer os. Så går vi sammen gennem byens hovedstrøg ned til søen, hvor der kan bades. Og snor os gennem byens gamle bydel. Er der kræfter til overs og vejret tillader det, så kan nogen af os slutte på byens “husbjerg” Uetliberg med en forunderlig bjergbane.
 • Ca. kl. 21 skal vi med nattoget hjem

Hjemkomst og tak for denne gang!

 • Ankomst med nattoget til Hamburg
 • Skift til dagstog mod København eller din nærmeste togstation
 • Farvel og tak for en fantastisk rejse!

Indkvartering i Grindelwald

Hotel Kreuz & Post i Grindelwald er en fremragende indkvarteringsmulighed med en central beliggenhed kun 15 meter fra Grindelwald togstation. Dette traditionelle schweiziske hotel tilbyder komfortable værelser med panoramaudsigt over bjergene, flere spisemuligheder med både traditionel og moderne køkken, gratis WiFi, og et luksuriøst wellness-område på tagterrassen med saunaer og afslapningsfaciliteter

Hotel Kreuz & Post

 • 4-stjernet hotel
 • Central beliggenhed ved togstationen
 • Morgenmad inkluderet
 • 3-retters aftensmad inkluderet
 • Flotte sauna-faciliteter

Det siger vores gæster

Prisinformation

Priserne herunder er prisen for én person i delt værelse og delt liggekupé i nattoget samt pris for enkeltværelsestillæg. Ønskes der egen ligge- eller sovevogn, så lad os endelig høre om dette og så kigger vi på, om vi kan imødekomme ønsket.

2 voksne

(delt værelse)
Pris pr person 18.450
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • 2 overnatninger i hyggeligt nattog
 • Delt 4-pers.-liggekupé i nattoget t/r
 • 6 nætter på charmerende hotel (4-stjerner)
 • Morgenmad alle dage på hotellet
 • 3-retters aftensmad alle dage på hotellet
 • Jungfrau Pass til hele området
 • Erfaren, dansktalende rejseguide fra start til slut
 • + 800 kr. pr. person for egen sovevogn/egen liggevogn
 • + 650 kr. pr. person for tur med Jungfraujoch
Eksempel

1 VOKSEN

(eget værelse)
Pris pr person +500
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • 2 overnatninger i hyggeligt nattog
 • Delt 4-pers.-liggekupé i nattoget t/r
 • 6 nætter på charmerende hotel (4-stjerner)
 • Morgenmad alle dage på hotellet
 • 3-retters aftensmad alle dage på hotellet
 • Jungfrau Pass til hele området
 • Erfaren, dansktalende rejseguide fra start til slut
 • + 2.250 kr. for egen sovevogn/liggevogn
 • + 650 kr. for tur med Jungfraujoch
Eksempel

Få et tilbud

Udfyld formularen med dine ønsker, så vender vi tilbage med et rejseforslag. Tjek gerne dit spam filter. Vores koncept er pakkerejser med tog og indkvartering. Togbilletter sælges ikke separat.

Vi bruger kun dine oplysninger til at kontakte dig angående denne henvendelse. Vi videregiver ikke informationer til 3. part eller sender spam.

Har du spørgsmål?

+45 31 13 22 55
Kontakt@groenrejs.dk

Andre informationer

Mere info på vej

Mere info på vej