DIREKTE SKITOG FRA DANMARK

Så ruller skiekspressen igen – tag toget på skiferie

Nu kan du snart komme afsted på skiferie med toget. Snälltåget åbner en ny special nattogsrute til mange danskeres fortrukne skiferiedestination.

Så er der godt nyt til alle tog glade skientusiaster, Nattoget er tilbage! Det svenske togselskab Snälltåget har annonceret at de vil køre nattog fra uge 6 til og med uge 10 fra 2021. I 2009 rullede, DSB-ruten ”skiløberen” ellers for sidste gang afsted og havde indtil da årligt hjulpet tusindvis af skiglade danskere på skiferie i alperne. I 1998 anslog man at det var hver sjette ud af de mere end 70.000 danskere der tog på skiferie det år, som valgte toget.

Toget ruller ud fra Høje Taastrup, som første stop i Danmark, videre til Odense, Kolding og Padborg før det til sidst ankommer i Østrig med destination i Zell am See. Herfra vil de mange skihungrende danskere kunne finde videre ud til Wagrain, Sallbach Ischgl eller Sölden. Toget der køre fra Taastrup fredag-eftermiddag og vender retur den følgende lørdag.

Hos GrønRejs, er vi glade for at kunne mærke en voksende interesse for at komme afsted på ferie med toget. Her har vi samlet et par af fordelene.

Klimabevidst rejsesind

Flere og flere danskere kigger på tog som et transportmæssigt alternativ. Hidtil har toget ellers ikke kunne konkurrere på priser. GrønRejs er særligt glad for de seneste års stemning for en mere klimavenlig levevis, og hvordan det er begyndt at sætte sit præg på vores transportvaner. Med den nye bølge af grønomstilling er der dog blevet åbnet op, for bedre togforbindelser med konkurrencedygtige priser.

Der er ligeledes sket meget siden DSB-ruten ”skiløberen” lukkede ned tilbage i 2009, de bedre togforbindelser gør det nemmere at komme afsted til ønskedestinationen indenfor en overskuelig rejsetid. Standarden på selve rejsen er steget, og man kan, i nogle tilfælde, spare næsten det tredoble Co2 udled ved at tage tog i stedet for anden transport.

Rejs komfortabelt med toget og kom veludhvilet frem
Stig ombord i Høje Taastrup og vågn veludhvilet op ved destinationen. Uanset om man før har været afsted på skiferie eller om det er ens første gang, kan man helt sikkert forestille sig eller nikke genkendende til kaotiske rejsescenarier.

Ved at vælge toget til, undgår man det omfattende lufthavns check-in af bagage, der er bedre benplads, mulighed for at strække benene, bevæge sig rundt i toget.

Ved at vælge toget til vil man utvivlsomt kunne indhente noget tid til fordybelse og ro. Har man børnene med vil det også være en gave at have mere frirum til leg og til at strække sig på. Når natten sænker sig, vil hver kupé med nemhed kunne omdannes til en behagelig sovevogn med alt fra behageligt soveudstyr til vaskerum og toiletter.

Hygge, nærvær, eller nye venner
Der er mange fordele ved at tage toget afsted. Med venner og familie er det en fantastisk ramme til at dyrke fællesskabet og hygge på turen, eller gøre turen alene og få nye venner undervejs. Med toget er der rig mulighed for at læse bøger, spille kort, møde nye mennesker eller simpelthen bare kigge ud ad vinduet og nyde turen og udsigten.

Stemning og naturskønt panorama fra din helt egen togkupé
Man glemmer det måske tit når man planlægger selve rejsen, men halvdelen af det man fortæller fra turen, kan lige så godt være fra selve rejsen. Drømmer du om stemningsfyldte billeder af marker, bjergdale, skove, så skal du tage toget.

At kører i tog kan være den rene terapi, slå hjernen fra, kom ned i gear, og nyd at intet skal nås før destinationen er nået. Med den nye nattogsrute til Østrig, bevæger man sig gennem et landskab, som bugter sig i bakke og dale, til Østrig og Tyrols tryllebindende høje tinder. Læn dig tilbage og mærk roen indfinde sig, marker og by suse forbi, mens toget pisker afsted mod slutdestinationen

Mad og drikke ombord
I toget finder man også en restaurantvogn med plads til 40 spisende ad gangen. Det er muligt at booke bord til aftensmad, eller nyd sin egen medbragte mad i sin kupé. Menuen varierer mellem 4-6 retter og det er også muligt at nyde kioskvarer og andre snacks ombord.

Køb din skipakke her hos GrønRejs

Hos Grøn Rejs kan vi tilbyde en samlet pakke med tog (inkl. liggekupé), hotel og skipas til et af de nærliggende skisportsområder. Ved køb af en pakkerejse gennem GrønRejs, er du dækket af rejsegarantifonden og pakkerejseloven, hvis uheldet er ude, eller i tilfælde af aflysninger.

Se istedet vores fantastiske skirejse til Åre i Sverige

Dine fordele ved at vælge Åre

🎿 Liftkort inkluderet

🚅 Direkte nattog Malmø-Åre tur/retur

⛷️ Gåafstand til skilift og pister

Indkvartering – Hotel

🏢 5-7 nætter på Hotel Holiday Club

👨‍👩‍👧‍👦 Aktiviteter for hele familien

🍳 Morgenmad inkluderet

🏊‍♂️ Stort badeland (inde og ude)

🚉 Togstation lige ved Hotellet

 

Indkvartering – Hytte/Lejlighed

🏔️🏠 Overnat i egen hytte/lejlighed på bjerget