HØJDEPUNKTER I BERGEN

Tag Bergensbanen fra Oslo til Bergen og gå på opdagelse i Norges gamle konge by

Tag på fjeldvandring omkring Bergen

Drømmer du om at vandre i Norge og opleve magien i en smuk udsigt fra toppen af det norske fjeld, så er Bergen den perfekte base for det. Fra Oslo Central station kører Bergenbanen fra spor 3 mod Bergen, hvor det undervejs er muligt at opleve en storslået udsigt på turen mellem Norges hovedstad Oslo og Bergen.

Lidt særligt for Bergen er de syv omkransende fjelde, som gør det muligt at tage på mindre vandreture omkring byen. Udgangspunktet for de fleste ture ud i byfjeldene, vil være at tage kabelbanen Fløibanen op til Fløyfjellet. Fra Fisketorget ved Bergens Brygge område, er der kun et par minutters gang til Fløibanen, der kører mod Fløyfjellet året rundt. Fra toppen af Fløisbanen er det muligt at tage på længere og kortere vandretur på fjeldet, eller vandre over Vidden-fjeldet til Ulriken-fjeldet. Turen er godt skiltet undervejs og udsigten over Folgefonna er noget af det mest bjergtagende man kan opleve. Selve turen tager ca. 5-6 timer alt afhængigt af ens form og kondition, det anbefales dog altid at man har forberedt sig grundigt inden turen. Ønsker man at tage turen den anden retning, er det også muligt at komme til Ulriken-fjeldet med enten sightseeing bus, eller gondolbanen Ulriken643 som kører hele vejen til toppen hvor en fantastisk panoramaudsigt over byen venter.

Stoltzeklevien er endnu en mulighed hvis man ønsker at prøve en af de lidt mindre ture, stien til toppen består af 722 trin som er let overkommelige. Selve turen tager ca. 30 minutter og er derfor en god begynder tur, som ikke nødvendigvis kræver den store vandreerfaring eller udstyr til turen.

Den berømte Trolltunga klippen
Fra Bergen er der 3 timers kørsel i bil til Odda, hvor fra man kan begynde turen mod Trolltunga, Bergen er derfor den perfekte base for en vandretur til Trolltunga. Selve vandreturen mod Trolltunga anslås til 5-6 timer og ligeledes vil tilbageturen være af samme længde. For at have tid nok til gåturen anbefales det derfor at man starter turen tidligt på dagen, at man er i rette form og medbringer det anbefalede udstyr. Det er muligt at gå turen fra midt juni til midt september, alt afhængigt af hvordan vejrforholdene er og hvor tidligt sneen kommer.

Ruten er en af de mest velbesøgte vandreture i Norge og det er ikke for ingenting turen er barsk og krævende, men ikke desto mindre en af det smukkeste man kan vandre. Endemålet er den enorme klippeafsats der rager 5-10 meter ud fra selve bjerget, og giver en følelse af at stå i fri luft. Fra klippe kanten af har man en fantastisk og storslået udsigt over området i den underliggende Skjeggedal, man kan se dalens vand og det funklende krystalklare vand i den smukke Ringedalsvannet sø.

Hvor kan det anbefales at spise i Bergen
Man bliv er sulten af at vandre og heldigvis står Bergen ikke tilbage for andre byer, når det kommer til kulinariske oplevelser. På Marg & Bein i Fosswinckels gate 18, vil der være god mulighed for at runde turen af med et lækkert måltid til en overkommelig pris. Med en placering på en mindre befærdet gade i Bergens universitetskvarter gør restauranten i sig selv ikke det store postyr af sig, men maden smager fantastisk og skandinavisk inspireret med et tvist af det engelske køkken. Restaurantens omgivelser er behagelige, lækre og personalet er venligt, imødekommende.

Klik her og se hvordan du nemt kan komme afsted på et fantastisk togeventyr.