NYE NATTOG I EUROPA

FOTO: Harald Eisenberger

ÖBB kan endelig løfte sløret for deres nye generation af nattog, der kommer på skinnerne i midten af december i år. Læs med og hør om de nye spændende ændringer og se billederne af de helt nye moderne og lækre nattogsvogne.

HELT NYE NATTOG MED KOMFORTEN I FOKUS

ÖBB, Østrigs nationale jernbaneoperatør og Europas førende operatør af nattog, har endelig trukket tæppet væk efter lang tids venten og afsløret deres splinternye nattogsvogne. Disse vogne vil blive lanceret og taget i brug omkring midten af december 2023. De giver os et blik ind i fremtiden for nattogsrejser, hvor nyt design møder opgraderede faciliteter. De nye vogne bringer en frisk fornemmelse med sig, med mere moderne, rummelige og komfortable omgivelser, hvor rejsende kan hvile og sove, mens de transporteres til deres destination.

Det nye design lover en afbalanceret blanding af klassisk togcharme og moderne effektivitet, som forventes at tiltrække flere rejsende til at udforske nattens skinner. De nye vogne byder på forbedret komfort, uanset om man rejser på siddepladser, i liggevogne eller i sovevogne.

De nye nattog starter med at køre på strækningerne mellem Hamborg og Innsbruck samt Hamborg og Wien. Så går turen sydpå, vil vi gøre vores bedste for at planlægge rejsen, så du får muligheden for at stige ombord på det nye, lækre nattog.

LIGGEVOGNE (4 PERSONERS)

ÖBB har valgt at afskaffe 6-personers liggevogne på de nye nattog. Derfor er det nu kun muligt at være maksimalt 4 personer sammen i egen liggevognskupé. Køjerne er faste og kan ikke længere slås op, hvilket har markant forbedret komforten i sengene.

Disse kupéer er velegnede til familier, der gerne vil skabe de hyggeligste omgivelser ombord på nattoget og samtidig bevare en vis grad af privatliv.

FOTO: Harald Eisenberger

SOVEVOGNE (1-2 personers)

Når det kommer til de nye sovevogne, har ÖBB virkelig gjort deres bedste for at optimere komforten. Sovekupéer til tre personer udgår fra sortimentet, da fokus nu er på rummelighed og komfort. Det er nu kun muligt at være én eller to personer i en sovevognskupé. Antallet af kupéer pr. sovevogn er også reduceret, da de har valgt at gøre de enkelte kupéer større, hvilket betyder, at der er færre kupéer pr. vogn.

Det helt nye er, at alle sovevognskupéer nu har deres eget private toilet i kupéen – noget vi virkelig værdsætter! Vi ser frem til at kunne tilbyde denne forbedring til vores kunder.

Disse kupéer er velegnede til par, der ønsker en nattogsoplevelse med ekstra komfort og et privat toilet.

I hver sovevogn findes også en enkelt deluxe sovevogn, som også har sit eget private toilet samt bruser. Disse forventes at være meget eftertragtede, så hvis du ønsker at reservere sådan en, skal du være ude i god tid, og det er et produkt, som vi ikke kan garantere tilgængeligheden af.

FOTO: Harald Eisenberger

Mini Cabins (Enkelt liggeplads)

Som noget helt nyt og revolutionerende har ÖBB optimeret og innoveret mulighederne for solorejsende og de rejsende, som tidligere har benyttet sig af delte liggevogne. Tidligere har man skullet booke en plads i en delt liggevogn, hvor man enten skulle dele den med 3 eller 5 andre personer, men det er nu fortid. De nye innovative Mini Cabins, enkeltsenge i liggevognen, byder på alt, hvad der er nødvendigt for at få en uforstyrret nattesøvn i ens egen private mini kupé. Der er nu mulighed for at trække sig tilbage til sin egen lille køje og have lidt privatliv, selvom man rejser alene eller ikke ønsker at booke en hel sovevogn eller en hel liggevogn for fire personer. Mini Cabins kommer i klynger af 4 køjer, som alle kan lukkes af, men de vender mod hinanden, så hvis man rejser sammen med andre, kan man stadig nyde noget samvær.

Dette er den perfekte løsning for den solorejsende, for dem, der gerne vil rejse på budget, og for dem, der bare gerne vil prøve disse nye innovative kupéer.

FOTO: Harald Eisenberger

SIDDEVOGNE

Der er stadig siddepladser til rådighed i de nye nattog, hvilket er en god mulighed for dem, der ønsker at rejse ekstra økonomisk. Vi vil dog altid anbefale liggepladser eller sovekupéer, men vi kan uden tvivl tilbyde siddepladser til dem, der foretrækker det. Siddepladserne er trods alt af en lidt højere standard end dem, man kender fra busser.

FOTO: Harald Eisenberger

Drømmer du om en unik og komfortabel rejseoplevelse i Europa? 

Nu har du chancen med det nye nattog fra ÖBB. Oplev de lækre sovevogne, liggevognskupéer eller Mini Cabins. Uanset om du rejser alene, som et par eller en familie, vil nattoget tage dig til spændende destinationer. 

Vi kan tilbyde det nye nattog på rejser der går via Innsbruck eller Wien.

Kilde: ÖBB