Oplevelser på rejsen til Split

Tag med toget – og besøg en perle i Kroatien ​

Rejs med GrønRejs til det stemningsfulde Split og se nogle af Adriaterhavets skønneste strande, eller oplev de billedskønne vandfald, og den lokale historie med dens romerske afsæt. Split har nærmest alt. Drømmer du om strand, museer, god mad, vandreture, eller undervandseventyr er Split stedet!

Gode muligheder for at dykke

Er du garvet dykker eller glad amatør, kan vi kun anbefale at du prøver at dykke i vandet omkring Split. Området er kendt for sin lune vandtemperatur og farvandet omkring byen rummer et utal af gamle skibsvrag som kan besøges med lokale guider. Det er desuden muligt at tage dykkerkursus, eller opgradere sit certifikat, da flere lokale dykkercenter tilbyder dykkerkurser på forskellige niveauer.

Nationalpark Krka

Et andet fantastisk stop på turen kan også være nationalpark Krka. Stedet kaldes også for et mini Plitvice og kan byde på ikke mindre en 17 billedskønne vandfald som det er muligt at bade i under sit besøg. Udover den smukke natur er det muligt at aflægge et besøg på den lille ø Visovac se øens Franciskaner kloster.

Det historiske Split

Har man brug for mere end blot strand og badeferie er der også rig mulighed for det. Splits rummer et hav af snørklede labyrintiske gader og gyder der rummer alt fra hyggelige små torve, cafeer, restauranter og lokale butikker.

Byen var i middelalderen under venetiansk styre, hvilket man stadigvæk kan ane i de gamle dele af byen, der sætter et præg på den øvrige del af byen med sin skæve atmosfære. I den gamle bymidte finder man desuden det UNESCO-fredede kejserpalads fra kejser Diocletians tid. Paladset stammer tilbage fra det 4. århundrede e.kr. Det var ment som et sted kejseren kunne trække sig tilbage til på sine gamle dag, og nyde sit otium i en beskyttede tilværelse. Besøgende vil da også hurtigt bemærke hvordan stedet næsten er indrettet som en fæstning, hvilket også har været en del af tanken, eftersom halvdelen var ment som kejserens personlige bolig og resten huset en garnison af den kejserlige livgarde.

Lokale markeder

Har man fået nok af museumsbesøg og i stedet en trang efter at opleve noget lokalt liv og få en fornemmelse af hvad slags grøntsager, frugt, og fisk de lokale spiser, så kan det anbefales at besøge byens kendte grøntsags -eller fiskemarked. Grøntsagsmarkedet kan findes på vestsiden af Diocletians palads, det kan derfor anbefales at besøge det i forlængelse af Diocletians palads, og følger man byens hovedgade Marmontova finder man fiskemarkedet. 

Ø hop i Kroatiens ø-paradis

Fra Splits havn er det muligt at besøge de omgivende ”paradis-øer” Hvar eller Brac, hvor sidstnævnte desuden byder på Zlatni rat-strand der er en af Kroatiens absolut smukkeste strande og helt klart et besøg værd.

God mad i Split

Split byder på et utal af større og mindre lokale restauranter, som serverer udsøgte fiske- og skaldyrsretter og lokal vin. Særligt besøgt er Konoba Nikola på Ivankova 42, Strobec. Her er værten Nikola kendt for højt humør, god stemning og ikke mindst for at tage gæsterne i hånden og sammensætte ypperlige bestillinger for dem. Man skal dog ikke sidde på hænderne for folk strømmer til og det er sjældent at man blot kan gå ind og få et bord uden venten eller reservation.

Klik her hvis du skal afsted med toget på din næste ferie, du kan læse mere om Split pakkerejsen eller finde inspiration til andre destinationer