Grupperejse med privat vandreguide

Pilgrimsvandring i det Norske Højland

6-13 juni 2024

8 dage

Grupperejse (guide)

Fra 12.950,-

Pilgrimsvandring i det Norske Højland med privat vandreguide

Tag med på en eventyrlig vandrerejse med privat vandreguide gennem Norges historie og kultur på vandreture gennem de legendariske Dovre-bjerge. På rejsen vandrer vi på de historiske stier, der har været pilgrimsruter og ruter for konger i deres søgen efter ære og ejerskab til landet. På rejsen overnatter vi i autentiske fjeldhytter, laver mad over bål og nyder naturens stilhed og det simple liv. Du kommer til at opleve ”Norges sjæl” på vandreture gennem det imponerende højlande og få en oplevelse du med sikkerhed vil mindes resten af livet.

Rejsen: Dette er en unik mulighed for at udforske den storslåede norske natur med en privat vandreguide, der vil tage hånd om dig/jer under hele rejsen. Rejsen starter i København og fortsætter til Oslo, hvor du vil blive indlogeret på et dejligt hotel og have mulighed for at nyde den smukke by. Dagen efter fortsætter rejsen til Hjerkinn, som ligger nordligt for Oslo, hvor du/I vil blive mødt af jeres vandreguide, Jens-Pavia, der vil følge jer de næste 6 dage, før rejsen går hjemad igen.

Oslo: På ud-og hjemrejsen får du muligheden for at opleve det smukke Oslo. Vi indlogerer dig på det dejlige Scandic Byport som ligger godt og centralt placeret i Oslo og yderst tæt på banegården. Her kan du fx vælge at gå på opdagelse i Oslo mange spændende shopping gader, spise en god middag på en af de mange gode restauranter eller noget helt tredje. Vi laver et stop i Oslo på ud-og hjemrejsen da det ikke er muligt at nå hele vejen til Hjerkinn på en dagsrejse.

Dovrefjeldet: Dovrefjeldet, kongernes bjerg, er en symbolsk bjergkæde i Norge og et sted, der har været et pilgrimsmål for dem, der søger helbredelse eller lindring. Det er hjemsted for den ikoniske arktiske moskusokse og byder på spektakulære vandrestier og enestående naturoplevelser.

Turleder/vandreguide: På denne rejse vil I blive ledsaget af den erfarne og dygtige fjeld-vandreguide Jens-Pavia. Gennem mange år har Jens-Pavia arrangeret forskellige friluftsture og kender de norske fjelde som sin egen baghave. Ydermere er Jens-Pavia bosat i Norge, og af denne årsag vil I først møde ham ved jeres ankomst til Hjerkinn på andendagen.

Overnatning: På rejsen vil I blive indkvarteret i autentiske fjeldhytter langt væk fra byens stress og støj. Du/I vil b.la. overnatte to nætter i Folldal i hytter med bad, hvor der er plads til 2-4 personer pr. hytte. Derudover vil også I tilbringe to nætter i en lidt mere primitiv hytte uden elektricitet og bad og med et gammeldags das. Læs mere om overnatningsstederne længere nede på denne side.

Mad: Alle måltider er inkluderet i vandrerejsen fra aftensmaden på dag 1 til morgenmaden på dag 6. Du/I skal selv sørge for at købe mad til ud- og hjemrejsen samt på dagene i Oslo.

Vandreruten: Denne tur er en forholdsvis krævende vandretur med dagsetaper på 5-8 timers vandring, der inkluderer længere stigninger og nedstigninger. Stierne kan være udfordrende og kræver pålidelige vandresko samt eventuelt brug af vandrestave. En god fysisk form er nødvendig, og på visse strækninger vil tidligere vandringserfaring være en fordel. Den samlede vandredistance for turen er 50 km. Den længste strækning på én dag er på 15 km. Den samlede opstigning på ruten er på 1.160 meter. Den største enkeltstående opstigning på én dag er på 460 meter.

Sikkerhed i fjeldet: Vores vandreguide, Jens-Pavia, har stor erfaring med at guide og håndtere større grupper. Når I begiver jer rundt i fjeldet, har Jens-Pavia naturligvis mulighed for satellitkommunikation med, i form af en “InReach” hvis uheldet skulle være ude.

Vejret kan være skiftende, så sørg for også at have varmt tøj med (mere info følger for deltagerne).

Togrejsen mod det smukke Norske Højfjeld

Togrejsen starter i København og fortsætter mod Göteborg, hvor der er indlagt god skiftetid og du/I har mulighed for at købe lidt mad og nyde en kop kaffe, inden rejsen fortsætter til Oslo Hovedbanegård, hvor I ankommer om eftermiddagen. Under togrejsen kan I læne jer tilbage, nyde den smukke natur og lade tankerne flyve hen imod de store eventyr, der venter jer. Efter en god nats søvn fortsætter rejsen det sidste stykke med Dovrebanen frem til Hjerkinn station, hvor I vil blive mødt af jeres vandreguide, Jens-Pavia. For at nå dagens endestation, Folldal, transporteres vi det sidste stykke med bus, hvorefter I vil blive indlogeret i en dejlig hytte og få en dejlig aftensmad.

Tiderne kan ændre sig frem mod rejsen (vi vil gøre opmærksom på dette)

Udrejse 6 juni

København H – Göteborg    07:30 – 11:20

Göteborg – Oslo S                12:15 – 15:47

 •  1 overnatning på Hotel Scandic Byport i Oslo

 

Videre rejse 7 juni

Oslo S – Hjerkinn                  08:02 – 12:56     
– Videre rejse med bus til Folldal

 

Hjemrejse 12 juni

Kongsvoll Station – Oslo S   10:28 – 15:48

 • 1 overnatning på Hotel Scandic Byport i Oslo

 

Videre rejse 13 juni

Oslo S  – Göteborg                   08:14 – 11:45

 Göteborg   – København H     12:40 – 16:29

 

*Hovedbilletten er et Interrail Pass, som kan bruges fra din station i DK

*Vi tager forbehold for ændrede togtider

Rejseoverblik

Rejsens indhold

Afrejse fra Københavns Hovedbanegård

Første togstrækning: København – Göteborg hvor det svenske landskab nydes og eventyret begynder.
God skiftetid i Göteborg hvorefter at rejsen forsætter til Oslo S, hvor i kan se frem til at tjekke ind på Hotel Scandic Byport. Tid på egen hånd og mulighed for at nyde Oslo.

Turen fortsætter med toget på Dovrebane, en togstrækning, der er kendt for den utroligt smukke og storslået natur, man kører igennem. I mødes med jeres vandreguide, Jens-Pavia, på Hjerkinn station. Herfra er der blot en kort bustur, før I ankommer til den hyggelige bygd Folldal, hvor I skal tilbringe den første nat.

Efter morgenmaden går turen videre med bus til Kjølle Gård hvor vandreturen starter. I vandrer ad “Byveien”, en veltrådt sti brugt af pilgrimme i middelalderen på deres vej til Nidaros (dagens Trondheim) for at finde helbredelse eller lindring ved graven af hellige Olav Den Hellige. Dette område ligger i 930 m.o.h., altså lige ved trægrænsen, hvor der er udsigt fra jeres indkvartering, som denne dag er sommerhytter som igennem flere hundrede år, er blevet brugt i forbindelse med græsning af kvæg. Der er ikke rindende vand, ingen elektricitet i hytterne, og toilettet er en såkaldt “utedo”, en lille skur-lignende bygning med en simpel sæde med et hul. Der er et gasblus til madlavning, en brændeovn til at opvarme hytterne om nødvendigt, samt senge, madrasser, dyner og puder sammen med andet møblement. Dagens vandring er på 15 km og 460 m stigning.

Dagens vandretur går til toppen af Gruvkletten på 1.198 m.o.h. hvor der er en fantastisk udsigt over bjergområdet. I fortsætter til den tidligere mine “Rødalen”, hvor der var i drift fra 1750 til 1770. Efter at have holdt en velfortjent pause og nydt udsigten går vej tilbage til hytterne, hvor vi spiser aftensmad udenfor og laver mad på en såkaldt Solo-Stove (en brænder, der bruger træ som brændstof) Dages overnatning er i samme hytter som dagen forinden. Dagens vandring er på 13 km 350 m. og en op-og nedstigning på 350 m.

Dagens vandring går ad den støvede grusvej til hovedvejen, hvor I tager bussen til Folldal. Vandring går til en nærliggende gård hvor i kan se frem til en rundtur med hestevogn i skoven ved Folldal. Om eftermiddagen vil der være fordrage omkring “Vores liv med moskusoksen i Grønland” som fortælles af Jens-Pavia selv og hans kone Nini Frydkjaer. Denne dag overnattes der i Folldal. Dages vandring er på 7 km og en nedstigning på 260 m.

I starter dagen med en lille bustur til Hjerkinn Fjellstue. Her starter dagens vandring med af følge Kongevejen, hvor flere norske og dansk-norske konger har bevist deres værd ved at “erobre” de legendariske Dovrefjelde på vejen til Nidaros (dagens Trondheim). Undervejs vil I opleve ekstraordinær fantastisk udsigtspunkter til Dovrefjeldene, med Snøhetta-bjerget som det majestætiske centrum. I fortsætter vandringen ad den nye Moskusoksesti med muligheder for at se moskusokserne, der lever i disse bjerge i dag. Aftensmad bliver i dag indtaget på restauranten på Kongsvoll og overnatning finder sted på den historiske Kongsvoll Fjellstue. Der vil være arrangeret transport af bagage fra Folldal til Kongsvoll. Dagens vandring er på 15 km og en 410 meters opstigning samt 460 meters nedstigning.

Vi begynder dagen stille, og efter en god morgenmad er det tid til at checke ud fra Kongsvoll Fjellstue og sige farvel til Jens-Pavia. Herefter går rejsen tilbage til Oslo, hvor der venter jer et dejligt dobbeltværelse på Hotel Scandic Byport. Her vil der igen være mulighed for at nyde Oslo og for eksempel nyde en velfortjent middag efter mange dages vandring.

Efter en god gang morgenmad på hotellet går turen atter hjem mod Danmark med tog med ankomst sidst på eftermiddagen.

Indkvartering i oslo

Blot 2 minutters gang fra Oslo Central Station ligger Scandic Byporten som er et moderne 4-stjernet hotel. Hotellet tilbyder høj komfort med hyggelige værelser i chalet-stil, udstyret med komfortable senge og moderne badeværelser. Hotellets restaurant tilbyder lækre retter, herunder lokale favoritter og internationale muligheder, hvis man ønsker at spise ”hjemme”. Der serveres selvfølgelig en overdådig morgenmadsbuffet med et bredt udvalg af alverdens lækkerier. Med sin bekvemme placering og moderne atmosfære er Scandic Byporten ideelt et behageligt endags ophold midt i Oslo’s livlige atmosfære.

Scandic Byporten

 • 4-stjernet hotel
 • Centralt placeret og tæt på togstationen
 • Morgenmad inkluderet
 • Restaurant med et bredt udvalg af lære retter
 • I gåafstand til byens mange spændende attraktioner

autentiske fjeldhytter

På rejsen vil I blive indkvarteret i autentiske fjeldhytter langt væk fra byens stress og støj. Du/I vil b.la. overnatte to nætter i Folldal på en tidligere gård, som nu består af hytter med bad, hvor der er plads til 2-4 personer pr. hytte. Alle hytterne er i rigtig norsk stil med “laftede” tømmervægge. Lafteteknikken har været brugt her så længe der har været gårde i dalen, en teknik hvor man bygger uden søm og kan skille huset helt ad igen og flytte det, hvilket ganske ofte er gjort. Hytterne ligger med fri udsigt mod Rondanefjeldene mod syd. Derudover vil også I tilbringe to nætter i en lidt mere primitiv hytte uden elektricitet og bad og med et gammeldags das.

Kongsvold er et historisk overnatningssted, brugt af de dansk-norske konger, der rejste til Nidaros (Trondheim) i 16- og 1700-tallet. Der har været overnatningssted her siden 1100-tallet hvor pilgrimsvandringerne til Nidaros begyndte. De ældste bygninger i dag er fra 1720. Der er i dag 32 værelser, spisesal, salonger og konferencerum ifølge deres hjemmeside.

Det siger vores gæster

Prisinformation

Priserne herunder prisen for én person i et delt dobbeltværelse på Scandic I Oslo samt prisen for enkeltværelsestillæg. På selve vandringen er det ikke muligt at garantere et privat værelse. Lad os dog gerne vide hvis du/I ønsker dette, så kigger vi på, om vi kan imødekomme ønsket.

2 voksne

(i delt værelse i Oslo)
Pris pr person 12.950
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • Privat vandreguide
 • 2 overnatninger på 4-stjernet Hotel Scandic Byporten
 • Morgenmad på Hotel Scandic Byporten
 • 2 nætter i Folldal
 • 2 nætter i sommerhytte på græsningsområdet
 • 1 nat på Kongsvoll
 • Middag på restauranten Kongsvoll
 • Transport med lokal bus
 • Alle måltider fra middag på dag 2 til morgenmad på dag 7
 • Foredrag med Jens-Pavia og Nini Frydkjaer om "Vores liv med moskusoksen i Grønland"
 • Rundtur med hestevogn i skoven ved Folldal
 • En oplevelse for livet
Eksempel

1 voksen

(i egetværelse i Oslo)
Pris pr person 13.950
 • Alle rejsens tog- og pladsbilletter t/r
 • Privat vandreguide
 • 2 overnatninger på 4-stjernet Hotel Scandic Byporten
 • Morgenmad på Hotel Scandic Byporten
 • 2 nætter i Folldal
 • 2 nætter i sommerhytte på græsningsområdet
 • 1 nat på Kongsvoll
 • Middag på restauranten Kongsvoll
 • Transport med lokal bus
 • Alle måltider fra middag på dag 2 til morgenmad på dag 7
 • Foredrag med Jens-Pavia og Nini Frydkjaer om "Vores liv med moskusoksen i Grønland"
 • Rundtur med hestevogn i skoven ved Folldal
 • En oplevelse for livet
Eksempel

Praktisk information

 • Minimumsalderen for deltagelse er 16 år.
 • I Folldal vil du overnatte i hytter med bad, hvor der er plads til 2-4 personer pr. hytte. Hver hytte har værelser beregnet til 2 personer.
 • Sommerhytterne er mere primitive, uden elektricitet og bad. Toiletforholdene er placeret i et skur uden for hytterne. Hver hytte er beregnet til 2 personer pr. værelse.
 • Du skal selv bære alt, hvad du ønsker at have med i sommerhytterne, samt op til 2 kg mad på dag 2. Din øvrige bagage kan opbevares i Folldal, mens du er ved sommerhytterne. På dag 6 vil der være bagagetransport fra Folldal til Hjerkinn.
 • På Kongsvoll overnatter du i indkvartering, der svarer til et vandrehjem.
 • Afrejse den sidste dag sker fra Kongsvoll Station med direkte tog til Oslo Central Station.
 • Alle deltagerne forventes at bidrage til madlavning eller opvask samt slutrengøring af hytterne.
 • Måltiderne består typisk af mysli med havredrik til morgenmad, brød med pålæg til frokost, og aftensmaden vil være ris eller pasta med en kød- og grøntsagsret.

Få tilbud på rejsen

Udfyld formularen med dine ønsker, så vender vi tilbage med et rejseforslag. Tjek gerne dit spam filter. Vores koncept er pakkerejser med tog og indkvartering. Togbilletter sælges ikke separat.

Vi bruger kun dine oplysninger til at kontakte dig angående denne henvendelse. Vi videregiver ikke informationer til 3. part eller sender spam.