Togbloggen

følg med på vores blog

Her på Togbloggen vil vores skribenter løbende forfatte artikler om hvad man kan opleve på vores forskellige destinationer, samt togrejse-nyheder mm. Vi håber at kunne inspirere vores læsere til at tage toget på rejsen, og opleve hvilken fantastisk rejseform det er. I bunden af siden, har du også mulighed for at tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret med togrejse-nyt og spændende artikler om vores rejsemål.

grønrejs-slide1

Rejser man fra Danmark med tog, til et eller flere lande i Europa, vil man nærmest altid skulle videre fra Hamburg Hbf. Vi har skrevet en lille guide om Hamburg Hbf, med info som er gode at vide om banegården.

GrønRejs-narvik-nordlys-over-fjorden

Drømmer du om at se Nordlys, kører på hundeslæde, stå på off-piste, tage på dagsudfluter til Lofoten eller fordriv tiden i verdens nordligste dyrepark, du kan opleve det hele og lidt til i Narvik

GrønRejs-Innsbruck-header

Som hovedstad i delstaten Tyrol ligger Innsbrück godt placeret mellem to bjergtagende alpebjergkæder, som skaber nogle helt unikke og alsidige forhold for aktiviteter i byen og nærområdet.

budapest-forår-gønrejs

Har man en craving efter storbyferie, og lyst til at prøve noget andet end London, Berlin og Paris, er Budapest et oplagt bud. Byen er et mekka af kultur og seværdigheder, og der er meget at opleve.

GrønRejs-tyskland-berlin-header

Oplev Berlin, en storby med puls, kultur, historie, og originalitet. Tag til karaoke søndag i Mauerpark, se Hitlers monstrøse betontårn, eller besøg et anderledes kunstgalleri.

GrønRejs-togrejse-til-krakow-header

Oplev Krakow's seværdigheder og se sporene af byens underfundige og mangfoldige transformationer gennem tiden. Byen rummer et utal af seværdigheder og er ifølge sagnet opkaldt efter en lokal drage-kæmper.

Vom 13. Juli bis 18. August 2019 bietet die Deutsche Bahn zusammen mit der HABA Digitalwerkstatt und mit Unterstützung von Saturn kostenlose digitale Workshops in Zügen mit Kinderbetreuung an. Ausgestattet mit Tablets sowie jeder Menge Bastelmaterial animieren die DB Kinderbetreuerinnen und Kinderbetreuer die jüngsten Fahrgäste zu Programmier- und Tüftelprojekten. 

Der er mange overvejelser ved at rejse afsted med børnene på længere og kortere ferie, rejsetid, pakkeliste og ikke mindst relevans for børn og voksne. Med en pakkerejse slipper man for alt besværet.

GrønRejs-Oslo-opera-header

Som begyndelse på et eventyr ligger Norges hovedstad smukt gemt af vejen bag dybe fjorde og høje bjerge. Oslo er en by med et rigt kultur- og museumsliv, så der er rigeligt at opleve.

GrønRejs-togrejse-Bergensbanen-vandfald

Brug Bergen som base for din vandretur, tag på vandretur i området omkring Bergen, og se nogle af Norges smukkeste udsigter fra Bergens byfjelde, eller tag på længere ture til Trolltunga klippen.

GrønRejs-togrejse-Bergensbanen-Hardangervidda

Drømmer du om at vandre i Norge og opleve magien i en smuk udsigt fra toppen af det norske fjeld, så er Bergen den perfekte base for det.

GrønRejs-togferie-til-kroatien-opatija-udsigt-over-stranden

Opatija kan med sin beliggenhed ud mod vandet tilbyde fantastiske strandoplevelser med nogle af de bedste strande i Kroatien.

GrønRejs-togrejse-til-italien-bolzano-header

Er man til vandring, flot natur og bjerge, så er det helt klart værd at planlægge en tur til Bolzano-området. Bolzano var oprindeligt en del af Trentino-Sydtyrol i Østrig, men blev en del af Italien kort efter 1. verdenskrig.

GrønRejs-Venedig-header

Venedig er en storslået og smuk by med et utal af historiske seværdigheder. Byen rummer et hav af historiske bygninger, kirker med kuppelformede tage, huse i fantastiske stærke, flotte farver og hyggelige små pladser og torve.

GrønRejs-togrejse-til-italien-verona-arena 14.44.39

I Verona kan man mærke en stemning uden lige, med byvandring gennem det historiske centrum, opera og koncertoplevelser i det historiske Arena di Verona, eller med et besøg til Casa di Giulia, der er som taget ud af Shakespeare.

GrønRejs-togrejse-til-rom-header

Autentiske italienske pizzaer, storslået ruiner, og ægte romersk stemning. Rom har altid været en verdensby befolket af romere og ikke mindst turister, vi giver dig her nogle tip så du kan adskille det turistede Rom fra det mere autentiske Rom.

GrønRejs-togrejse-til-italien-cinque-header

Selve området, som Cinque Terre udgør, strækker sig over 12 km og ligger placeret i La Spezia regionen omkring 40 km fra Genova og ud til det Tyrrhenske hav. Området her ligger på UNESCO´s verdensarvslisten og er særligt kendt for den bjergtagende, billedskønne udsigt.

GrønRejs-ski-i-østrig-header

Så er der godt nyt til alle tog glade skientusiaster, Nattoget er tilbage! Det svenske togselskab Snälltåget har annonceret at de vil køre nattog fra uge 6 til og med uge 10 fra 2021.

GrønRejs-split-header

Rejs med GrønRejs til det stemningsfulde Split og se nogle af Adriaterhavets skønneste strande, eller oplev de billedskønne vandfald, og den lokale historie med dens romerske afsæt.